Diumenge, 12 de desembre de 2010 | 19:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

Tres de cada quatre catalans consideren la corrupció un mal intrínsec a l'ésser humà

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons una enquesta de l'Oficina Antifrau i el CEO
Tres de cada quatre catalans consideren la corrupció un mal intrínsec a l'ésser humà
Política 09/12/2010 17:36
La primera enquesta sobre percepció de la corrupció de l'Oficina Antifraude de Catalunya (OAC) ha revelat que el 85% dels catalans creu que la corrupció està "bastant estesa o molt estesa" entre els partits polítics.
martinez-9madero
En roda de premsa, el director de l'OAC, David Martínez Madero, ha explicat que aquest sondeig, realitzat entre el 7 i 22 d'octubre a 2.000 persones de tota Catalunya, "deixa contradiccions" ja que si bé la ciutadania és molt crític amb el sector públic, és més permissiu amb les conductes de corrupció en el sector privat.

Una de les dades més sorprenents és la constatació que la corrupció és tolerada per una part molt important de la població, que considera que "si hi ha molt a guanyar, tothom té un preu". Aquesta opinió és sostinguda pel 74% dels ciutadans.

Martínez Madero creu que aquestes opinions reflecteixen que en gran part de la ciutadania s'ha instaurat la idea que aquestes actituds formen part "intrínseca de l'ésser humà" i, segons ell, fa que alguns s'arribin a plantejar si no es té "el que es mereix".

Més corrupció

Segons aquest sondeig, un 53,8% de la població creu que la corrupció ha augmentat en els últims anys, si bé la majoria dels enquestats no han presenciat mai que un treballador públic actués de manera corrupta, i només ho han sabut a través dels mitjans de comunicació.

Contactes amb el nou Govern

Per a Martínez Madero, aquesta enquesta, realitzada pel Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), mostra que cal posar la lluita contra la corrupció en l'agenda política, per la qual cosa espera poder iniciar contactes amb el Parlament i el nou Govern per acordar un pla d'actuacions.

Així, demanarà un "compromís institucional de lluita contra la corrupció" on també estigui representat el sector privat. A més, crearan un observatori per seguir aquest tema en què es faran més enquestes d'aquest tipus. "Ara tenim una foto; a partir d'aquí, hem de disseccionar", ha dit el director del CEO, Gabriel Colomé.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1