Dilluns, 13 de desembre de 2010 | 18:59
Vostè es troba a: Inici > Política >

Barcelona assaja la seva consulta sobiranista amb una votació adelantada a la Barceloneta

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Participació del 20% del cens
 

Barcelona assaja la seva consulta sobiranista amb una votació adelantada a la Barceloneta
Política 12/12/2010 08:47
La consulta sobiranista de Barcelona s'ha iniciat, simbòlicament, aquest diumenge amb el vot anticipat al barri de la Barceloneta, en una jornada que ha servit d'assaig de la que s'ha convocat a la capital catalana el 10 d'abril del 2011. Han votat 3.607 persones, el 20% del cens electoral.
consulta-sabadell9
S'han previst 14 taules electorals i urnes mòbils que començaran a funcionar a les 9 hores amb l'obertura de la situada a la plaça del Poeta Boscà. Podran votar 'sí', 'no' o en blanc a la independència de Catalunya tots els majors de 16 anys empadronats a Barcelona, la qual cosa inclou als immigrants.

Els organitzadors, Barcelona Decideix, han preparat un programa amb ingredients de jornada electoral, amb inici de votacions, avanços de participació, proclamació de resultats i assistència de polítics d'ERC i SI, encapçalats per Jordi Portabella i Joan Laporta, respectivament.

Portabella assistirà a la urna del Museu d'Història de Catalunya acompanyat dels altres tres regidors que formen el grup d'ERC a l'Ajuntament --Ester Capella i Xavier Florensa, que votaran, i Ricard Martínez--, mentre que Laporta acudirà al mateix punt amb el jurista i futur diputat Alfons López Tena per votar poc després.


Recompte a les 20.00 hores

Al tancament de les urnes, previst per les 20 hores, es recolliran els vots i es farà el recompte dels primers vots a la consulta. El dilluns continuarà el vot anticipat, que s'allargarà fins al mateix 10 d'abril en els diversos punts habilitats pels 10 districtes de la ciutat.

Barcelona Decideix ha optat per la Barceloneta per arrencar la consulta perquè té una població d'unes 16.000 persones i un cens electoral de 10.000, la qual cosa permet un desplegament important a un cost raonable, i pel seu actiu nucli veïnal. El diumenge tampoc faltaran els actes festius, com una 'botifarrada'.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1