Dilluns, 13 de desembre de 2010 | 19:07
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Mor el 'cantaor' Enrique Morente

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Havia passat 24 horas en estat de mort cerebral
Mor el 'cantaor' Enrique Morente
Cultura 13/12/2010 13:45
Redacció/EP.- Ha mort Enrique Morente. La família del cantaor havia informat que es trobava en estat de mort cerebral des d'aquest diumenge i que una màquina li manté les constants vitals. Finalment, ja a la tarda, s'ha confirmat la mort, qualificat de "terrible" per González Sinde.
Enrique Morente
Morente es trobava ingressat des del passat dia 4, quan se'l va intervenir d'una úlcera a la clínica La Luz de Madrid.

Als seus 67 anys, Morente és considerat un dels renovadors del flamenc i ha mort sense poder veure publicat l'últim disc en el qual estava treballant, "El barbero de Picasso", en homenatge al pintor malagueny.

Granadí destacat, va rebre la Medalla d'Or al Mèrit de les Belles arts en reconeixement a la seva carrera i la seva aportació al gènere, al que també deixa el talent de la seva filla, Estrella Morente.

Reacció de la ministra de cultura

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha indicat que la mort del cantaor gadità, Enrique Morente, és una notícia "terrible" i ha assegurat que la seva defunció suposa una "pèrdua immensa".

En unes declaracions efectuades després de participar en la primera 'Trobada sobre Polítiques d'Igualtat entre els sexes en els àmbits de l'art i la cultura', celebrat a Vitòria, Sinde ha afirmat estar "commocionada" davant el succeït, i ha afegit que la mort de Morente, que es trobava ingressat en estat de coma en la clínica 'La Luz' de Madrid, és "terrible".

La ministra ha assenyalat que el cantaor era "una persona important en la cultura musical, que va participar en l'evolució i transformació del flamenc cap a la conquesta de nous públics".

"Era un mestre amb una tècnica vocal impecable. Li vaig veure a l'agost a La Unión, en el Festival de Cant de les Mines. Tenia un fervor místic", ha destacat la ministra.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1