Dilluns, 13 de desembre de 2010 | 19:08
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Odriozola: "El de Marta Domínguez és el meu major disgust"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president de la Federació es considera "una víctima important"
Odriozola: "El de Marta Domínguez és el meu major disgust"
Esports 13/12/2010 12:48
El President de la Real Federació Espanyola d'Atletisme, José María Odriozola, ha donat la cara aquest dilluns per respondre als interrogants i la rumorología que s'havia aixecat després de l'escàndol de l'operació Galgo, que implica a la vicepresidenta de la RFEA, Marta Domínguez.
Odriozola ha respost ofès i ha dedicat la major part de la seva compareixença a netejar el seu nom dels rumors que insinuaven que coneixia els secrets de la trama de dopatge. "Em considero una víctima important", ha assenyalat el president de la RFEA, qui ha afegit que en les activitats destapades per la Guàrdia Civil veu "un atac la confiança, a l'afecte que jo havia dipositat en aquestes persones implicades", per la qual cosa ha descartat dimitir.

"Som la Federació Espanyola, després de la de ciclisme i la de futbol, la que més controls fa", ha assenyalat Odriozola, qui ha explicat que quan era atleta va mantenir enfrontaments personals amb el Doctor Eufemiano Fuentes i l'entrenador José Manuel Pascua per oferir-li la possibilitat de dopar-se.

Sobre el Doctor Fuentes, Odriozola ha presumit d'haver-lo apartat de l'atletisme, mentre que a José Manuel Pasqua, que va treballar com a responsable federatiu d'algunes proves, no va fer fora de l'atletisme, però si el va desvincular de la Federació, encara que després va acceptar que entrés com a ajudant tècnic en una prova, a petició personal del responsable d'aquesta.

La implicació de Marta Domínguez ha suposat per a Odriozola "el major disgust que m'he portat". L'atleta palentina ja ha estat suspesa del seu càrrec de vicepresidenta de la Federació Espanyola, un càrrec que, segons el propi Odriozola, era "honorífic".

Marta Domínguez s'enfronta ara a la possibilitat que se li retirin tots els rècords i títols que ha aconseguit durant la etapa que es demostri que s'ha dopat, "com va ocórrer amb Marion Jones", malgrat no haver-hi donat positiu en cap dels prop de 50 controls antidopatge als quals s'ha sotmès en els últims anys. La Federació està a l'espera que el jutjat "digui alguna cosa per procedir" i retirar-li la llicència federativa.

Bezabeh, una altra víctima?

Odriozola també ha explicat la conversa que va tenir la setmana passada amb Alembayehu Bezabeh, un dels atletes implicats, al que diu que va avisar del que havia fet i després de la qual es va decidir apartar-lo del campionat d'Europa de Cross, en el qual havia de defensar el seu títol: "Bezabeh va venir a parlar amb mi després de l'ocorregut i em va confessar que li van extreure una mostra de sang el passat 15 de novembre i que quan anava a punxar-se (ja sabeu que no parla molt bé espanyol) de nou la borsa se'ls va tirar damunt la policia a L'Escorial. Li vaig dir que això era intent de dopatge i es va quedar molt consternat, però em va donar la sensacion que era una víctima i em va dir que es va sentir coaccionat pel seu entrenador Pascua i que aquest li havia demanat que no digués gens al seu representant".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1