Dilluns, 13 de desembre de 2010 | 19:11
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El realisme de Courbert omplirà el Mnac mentre el romànic viatja a Madrid

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Museu tancarà per obres durant tres mesos
El realisme de Courbert omplirà el Mnac mentre el romànic viatja a Madrid
13/12/2010 14:34
Courbert
EP.- El Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) ultima els preparatius per acomiadar-se de la seva col·lecció més emblemàtica, la d'art romànic, que s'exhibirà a Madrid mentre es remodelen les sales. En el seu lloc, el museu acollirà diverses exposicions temporals, encapçalades pel realisme de Gustave Courbert.
Un total de 60 obres del romànic viatjaran a la Fundació Mapfre de Madrid del 8 de febrer al 15 de maig, mentre duren les obres en el museu barceloní, que reobrirà les seves sales totalment renovades a principis de l'estiu.

El "plat fort" durant 2011 serà, segons ha explicat aquest dilluns la directora del Mnac, Maite Ocaña, l'exposició 'Realisme(s). L'empremta de Courbert', que posarà en relació al pintor francès amb el català Ramon Martí i Alsina.

La mostra, no obstant això, no se centrarà tan sol al segle XIX i mirarà cap a enrere -amb peces de referència del Segle d'Or de Velázquez, Ribera, Murillo i Rembrandt- i cap a endavant, arribant de ple al segle XX amb obres realistes d'Antoni Tàpies.

Es podrà veure d'abril a juliol, i és totalment diferent a la qual es va poder veure en el Museu Diocesà l'any passat. Inclourà préstecs excepcionals, tant que fins i tot la directora del Mnac va preguntar al director de la National Gallery de Londres com és que han accedit a prestar-los un Murillo "tan bo".

Una altra de les exposicions estrella intentarà reviure l'èxit de visitants de fa dos anys de la mà de Robert Capa. 'La maleta mexicana' reunirà 75 imatges, la majoria inèdites, procedents d'una misteriosa maleta que es va perdre en 1939 i va reaparèixer a Mèxic en 1995.

Contenia 4.500 negatius del mateix Capa, Gerda Taro i David Seymour 'Chim' preses durant la Guerra Civil espanyola. Entre ells, destaquen retrats de Federico García Lorca, Dolores Ibárruri i Ernest Hemingway. En haver-hi tant material, es podrà veure la seqüència completa de les imatges, la que va triar el fotògraf i les que va descartar.

El Mnac també acollirà una exposició sobre el pintor Joaquim Torres-García, amb més de 80 obres, sobretot dibuixos, i la "cita amb la numismàtica" habitual de cada temporada. En aquesta ocasió, els protagonistes seran els 'Déus i mites de l'antiguitat', una aproximació a les divinitats de la Península Ibèrica des del segle V a. de C. fins a l'arribada dels visigots a través de les monedes.

Menys pressupost

El museu d'art més important de Catalunya encara el 2011 amb una baixada del 23 per cent del pressupost respecte a 2010, al que cal sumar el 19% menys que va tenir en 2010 respecte a 2009. Aquesta baixada tan dràstica s'explica, en part, perquè ja ha finalitzat la reparació de les cornises de la façana, que es portava bona part del pressupost.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1