opinions


Comparteix


Dijous, 18 de novembre del 2010

Un nou Horitzó

Lluís Argemí


Esquerra sempre ha abanderat tots els augments d'autogovern des de la seva creació fins el dia d'avui. Durant aquests últims set anys al govern hem construït les bases per poder esdevenir en la propera legislatura un estat lliure dins la Europa unida. Per edificar un Estat calen fonament sòlids, estructures nacionals que un cop esdevinguem lliures, estiguin apunt per tal que la vida de la ciutadania no se'n ressenti i es pugui copsar ben aviat les avantatges d'un estat propi. Això és el que Esquerra s'ha dedicat a fer els últim anys, construir les bases i preparar el país per el dia de l'endemà.

Aconseguir que arreu del nostre territori només hi hagi desplegada la policia pròpia del país, fer de les delegacions pròpies de la Generalitat arreu del món autèntiques oficines de defensa, projecció i creació de complicitats futures, augmentar un 2.659% els incentius en R+D en sis anys per tal de fer de Catalunya un pol internacional del coneixement i d'afavorir la nostra competitivitat per aconseguir sumar valor afegit als nostres productes, augmentar de quatre seleccions nacionals a les vint actuals en quatre anys, la creació i desenvolupament de la Llei d'acollida, la Llei de consultes, la Llei de Dependència,etc... només són algunes mostres de la feina feta per tal de preparar el país per fer el salt. Ara toca mirar més enllà, un cop tenim els fonaments, cal vestir el projecte de futur.

Convocar un referèndum sobre la independència de Catalunya en la propera legislatura, crear un nou sistema públic de finançament que faciliti el crèdit a autònoms, empreses i famílies, obtenir tots els recursos necessaris per acabar donant la cobertura a tots els “depenents” de Catalunya, possibilitar que els productes agraris i ramaders de casa nostra tinguin uns preus justos, reformar l'administració i la funció pública reduint els alts càrrecs i buscar una eficiència i una transparència més grans i aconseguir el concert econòmic, la demanda històrica d'ERC. Aquestes són algunes de les propostes per els propers quatre anys, ara són les propostes d'Esquerra, d'aquí uns anys seran les propostes que tots els partit defensaran.

I això és així tal i com en el passat ho sigué amb el concert econòmic, en el seu dia l'estatut, la publicació de les balances fiscals, reforma de l'Impost de successions....i tantes d'altres.

Estic segur que d'aquí uns quants anys la ciutadania recordarà i valorarà que varen suposar aquests primers set anys amb Esquerra al govern. Aquest anys ens han servit, aquests anys ens han permès posar les bases per fer possible esdevenir un millor país, més just i sobretot més conscient de la necessitat de llibertat.

Publicat a Osona Comarca

compartir Agrega   La Tafanera Technorati Delicious Facebook Google


logo
rss