Dimarts, 14 de desembre de 2010 | 18:16
Vostè es troba a: Inici > Política >

Convergència 'tapa' la sortida de Daniel Osàcar amb David Madí

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Maniobra política per evitar soroll mediàtic
Convergència 'tapa' la sortida de Daniel Osàcar amb David Madí
13/12/2010 12:15
david 9madi
En una astuta maniobra política, Convergència ha tractat de 'tapar' la sortida de Daniel Osàcar, fins ara responsable de Finances del partit i esquitxat per la trama del Palau de la Música, filtrant una estona abans la sortida de Dadid Madí.
Quan tothom n'estava assabentat de la sortida de Madí, que ja havia apuntat que volia tornar a l'empresa privada després de les eleccions, ha saltat la segona notícia. Amb timidesa, s'anunciava que Daniel Osàcar, a qui cada vegada més veus acusen de ser el 'Daniel' dels papers que vinculen a CiU amb les irregularitats del Palau de la Música, també plegava "per dedicar més temps a la família.

Tant la Fiscalia com el Consorci havien demanat al jutge que instrueix el cas, Juli Solaz, van demanar durant el passat novembre que es separi la instrucció dels presumptes pagaments irregulars a CDC a través del Palau relacionats amb l'adjudicació d'obres a càrrec de Ferrovial. En aquest sentit, van sol·licitar la imputació d'Osàcar i del secretari d'immigració de CDC, Àngel Colom.

El mateix Artur Mas, en un intent de negar cap intencionalitat política en aquesta dimissió, ha reconegut que es poden fer "distintes interpretacions" de la mateixa, però que el mateix Osàcar ja feia "anys" que li havia demanat plegar però que volia fer-ho "en el marc d'una victòria àmplia".

No és descartable que, casualitat o no, després d'aquesta "victòria àmplia", Osàcar sigui citat a declarar pel jutge en el marc del cas Millet. En tot cas, el mal que li podria fer a CDC queda limitat.

La marxa de Madí

David Madí, per la seva banda, deixa la política per retornar a l'empresa privada, d'on prové. Madí considera que la tasca per la que ha estat un dels més estrets col·laboradors de Mas, retornar al nacionalisme català a la Generalitat, ja ha estat complerta.

La que ha estat la mà dreta de Mas a l'oposició, que podria anar-se'n a treballar als Estats Units, se'n anirà després d'una profunda reflexió en la que ha pres partit també Artur Mas. A les 13.00 hores hi ha prevista una compareixença a la seu del Carrer Còrsega en la qual podria haver-hi més detalls.

La carrera política de Madí ha estat vinculada a Mas des dels seus inicis, ja que va ser cap de gabinet del llavors jove Conseller d'Economia en 1996. També l'ha assessorat a l'Oficina del Portaveu i quan va ser Secretari de Comunicació del Govern.

Posteriorment ha dirigit totes les campanyes en les que Mas ha estat candidat. En aquest àmbit se li recorden episodis com el polèmic vídeo ‘Confidencial Cat', durant la campanya de les eleccions de 2006, molt criticat per la resta de formacions.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1