dijous 2 de desembre de 2010

SI preveu llistes a Girona per a les municipals

Els adherits decidiran a quins pobles i ciutats es presentaran

Santi Niell i Alfons López Tena durant la compareixençaFoto: J.N..
El diputat electe de Solidaritat Catalana Alfons López Tena i el coordinador de les comarques gironines, Santi Niell, van dir ahir que Solidaritat té la intenció de presentar candidatures a les eleccions municipals del mes de maig. Tanmateix, seran els militants de la formació que decidiran en quins municipis es presentaran, i en quina forma (en coalició amb altres formacions, en solitari...), i per això no saben encara a quins pobles i ciutats es concretaran les candidatures. López Tena va dir que estan fent negociacions amb diverses formacions polítiques (com per exemple les CUP) per estudiar les possibilitats de presentar-se junts. Alguns dels eixos programàtics municipals de SI seran la lluita contra la situació en què es troben molts ajuntaments “als quals es donen noves competències però no se'ls donen els recursos per poder-les executar” i la lluita contra el model municipalista de la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis, que consideren “fossilitzat i esgotat”.
El nou diputat va dir també que presentaran una proposició de llei al Parlament a fi que “els ciutadans puguin escollir els seus representants als consells comarcals i a les diputacions i, per tant, democratitzar-les”.
López Tena va afegir que no entraran en el joc de negociar contraprestacions perquè algun grup els cedeixi un escó per poder tenir grup propi al Parlament, i va anunciar que SI votarà contra la investidura d'Artur Mas en les dues voltes perquè “CiU continua apostant per la via autonomista”.
Darrera actualització ( Dijous, 2 de desembre del 2010 02:00 )
Publicat a

0 comentaris:

Publica un comentari