Dimecres, 15 de desembre de 2010 | 18:50
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Principi d'acord per ampliar el càlcul de les pensions

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En el marc del Pacte de Toledo
Principi d'acord per ampliar el càlcul de les pensions
Economia 15/12/2010 18:14
El Pacte de Toledo ha arribat a un principi d'acord per ampliar el període de càlcul que s'utilitza per calcular la pensió, actualment fixat en els últims quinze anys cotitzats, segons ha avançat el portaveu del PP en la Comissió, Tomás Burgos, als mitjans de comunicació.
pacte-toledo
"Hi ha un principi d'acord", ha assenyalat Burgos, qui ha assegurat que, al llarg del matí, s'ha arribat també a un principi d'acord per homogeneïtzar la forma en la que computen els anys treballats a l'hora de calcular la pensió.

No obstant això, Burgos ha explicat que el Pacte de Toledo no pretén "acords parcials" i que qualsevol proposta és "susceptible de noves lectures" perquè es va revisant en funció dels avanços aconseguits perquè tots els elements estiguin "ajustats i equilibrats".

Segons Burgos, el més important és que els ciutadans sàpiguen que el sistema de pensions, amb aquestes modificacions, reconeixerà millor l'esforç contributiu realitzat durant un període més ampli d'activitat laboral, que qualsevol modificació es farà amb criteri "gradual" i que els criteris de solidaritat "estan garantits".

Al llarg de la tarda, la Comissió del Pacte de Toledo abordarà un dels principals esculls de la negociació: l'ampliació de l'edat legal de jubilació. Està previst que a les 20.00 hores els portaveus donin una roda de premsa conjunta per donar compte dels avanços aconseguits.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1