Dimecres, 15 de desembre de 2010 | 18:53
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Reus prohibirà per decret l'ús del burka

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'alcalde confia que imperi la racionalitat
Reus prohibirà per decret l'ús del burka
Municipis 13/12/2010 21:41
EP.- L'alcalde de Reus ha explicat després de la seva decisió de reintroducir per decret en el Ple municipal el debat sobre la prohibició de l'ús del vel integral als edificis i serveis públics de la ciutat, que confia que s'aprovi la modificació de dos articles de l'ordenança "i que imperi la racionalitat, ja que les persones han d'estar identificades".
"Encara que per a mi mai ha estat una prioritat, he complert amb el meu compromís davant el Ple de presentar l'informe jurídic, que indica que l'Ajuntament no té potestat reglamentària sobre aquesta qüestió en espais públics", ha informat, Lluís Miquel Pérez, alcalde de Reus, aquesta tarda.

Pérez ha insistit que ofereix "l'aval jurídic" a l'oposició per tancar una discussió que "no hauria de barrejar-se en la propera campanya electoral". L'alcalde ha revelat que l'informe estava llest al juliol, "però no hi havia cap urgència i volíem observar l'evolució del debat a Lleida".

La seva decisió d'evitar la "mercaderia electoral que alguns fan sense escrúpols", en el procés de les eleccions autonòmiques, ha retardat el decret fins ara, segons ha manifestat.

ICV, que ja va evitar el passat mes de juny que s'aprovés una moció del PSC i ERC similar a l'actual modificació presentada per decret, ja ha anunciat que no votarà a favor, mentre que CiU i PP encara no han fet públiques les seves postures.

L'Ajuntament de Reus està barrejant diverses dates perquè se celebri el debat sense que interfereixi en la investidura del Parlament de Catalunya -diversos regidors són diputats-, encara que la més probable és el 22 de desembre.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1