Dimecres, 15 de desembre de 2010 | 18:38
Vostè es troba a: Inici > Esports >

Rosell es compromet a última hora i a contracor a que l'acord amb Qatar Foundation passi per assemblea

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rosell explica l'acord i respon a les nombroses crítiques
Rosell es compromet a última hora i a contracor a que l'acord amb Qatar Foundation passi per assemblea
Esports 13/12/2010 18:10
CatalunyaPress.- Malgrat que en un primer moment havia deixat molt clar que el permís per posar publicitat a la samarreta del Barça ja l'havia donat l'Assemblea en 2003, Sandro Rosell s'ha vist obligat a donar la seva paraula que si aquest òrgan es mostra contrari a l'acord amb Qatar Foundation, el retirarà.
9sandro-rosell
El patrocini de Qatar Foundation podrà ser moltes coses, entre altres coses segurament un negoci per al club, però no és el foment de la participació que va prometre en campanya electoral.

Rosell no semblava tenir un full de ruta al respecte en la roda de premsa que ha ofert a la Sala París del Camp Nou. Ha dedicat bona part de la roda de premsa a lloar l’acord, que reportarà 165 milions d’euros els propers cinc anys i convertirà al club en el que més cobra per aquest concepte del món, però ha arribat el torn de preguntes i la primera ha estat sobre la no participació del soci en aquesta decisió.

El President del Barça ha defensat en un primer moment la seva negativa a que els socis compromissaris expressin la seva opinió vinculant sobre aquesta mesura recordant que “ja es va votar en 2003”. Amb posterioritat, però, ha hagut de fer marxa enrere i comprometre's a trencar l'acord si l'Assemblea es mostra en contra del mateix.

Vincle amb Qatar

Rosell també ha hagut de respondre sobre la seva vinculació amb Qatar. Ha afirmat que la mateixa va començar fa quatre anys i mig, quan la seva empresa, que assegura ja ha venut, va guanyar un concurs públic per realitzar un projecte en aquest emirat. Ha afegit que han treballat molt bé i, citant la dita castellana, que “el roce hace el cariño”.

Sobre les acusacions que Qatar és un règim poc democràtic, ha afirmat que no té res a veure amb Uzbekistan, i que comparar-ho seria “com comparar un ou amb una castanya”.

A més, ha insistit, com també ho han fet els responsables de la fundació de l’emirat, en què Qatar Foundation té una “funció solidària”, que l’acord té molt a veure amb “la preocupació pels nens del món” i que la fundació té “molts valors semblants al Barça”. Les xarxes socials, especialment el Twitter, opinen el contrari. Infinitat d’usuaris s’han posicionat contra l’acord, provocant que el haghstag #sandrodimissió fos un dels més vists del dia.

Cruyff i el Madrid

Sandro Rosell ha tingut paraules dures tant per a Johan Cruyff com per al Madrid. Del primer ha dit que els "mites" sempre tenen la raó, però que Cruyff deia fa quatre anys el contrari -consulta l'article de La Vanguardia- del que ha dit aquest dilluns en un article a El Periódico. Respecte al Madrid i el seu possible interès per aconseguir aquest mateix patrocini, ha assegurat que si fos rival del Barça estaria "preocupat" per la magnitud de l'acord.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1