15/12/2010 - 15:14h

El RACC guardona als seus Campions del Món, entre ells, Xevi Pons

 
La seu central del RACC de Barcelona va acollir el repartiment de premis de la temporada 2010 a tots els pilots de les dues i quatre rodes que han representat al club en els diferents campionats autonòmics, nacionals i internacionals. Entre els guardonat hi havia l'osonenc Xevi Pons.
 
En aquest acte, un dels més multitudinaris dels últims temps, es va afalagar als sis Campions del Món de 2010 del RACC: Jorge Lorenzo (MotoGP), Toni Elías (Moto2), Marc Màrquez (125cc), Marc Coma (Raids), Laia Sanz (Trial femení) i la parella Xevi Pons-Àlex Haro (Ral.lis SWRC).
 
Una constel.lació d’estrelles de tal qualitat no s’havien reunit abans a l’habitual festa de final de temporada, a les quals van acompanyar altres més de 60 pilots que han defensat els colors del club en tot tipus de competicions. El president del RACC, Sebastià Salvadó, al que acompanyaven els presidents de les reals federacions espanyoles de Motociclisme (Joan Moreta) i d’Automobilisme (Carlos Gracia), així com els seus homòlegs catalans en les dues (Àngel Viladoms) i les quatre rodes (Joan Ollé), va desgranar un entranyable discurs en el qual va assenyalar els valors que tots i cadascun dels esportistes premiats ofereixen a qui sàpiga fer-los seus. Salvadó va parlar de la “personalitat i elegància de Carlos Sainz, l’afany de superació de Laia Sanz, l’espontaneïtat humana de Marc Coma, la constància de Jaume Alguersuari, el treball de Xevi Pons, la simpatia dels germans Espargaró, el sacrifici de Dani Pedrosa, el respecte del que fa gala Pedro Martínez de la Rosa, la serenitat de Marc Màrquez, la humilitat de Toni Elías i la creativitat i genialitat de Jorge Lorenzo”.“Tots aquests valors”, va prosseguir Sebastià Salvadó, “romanen quan la vida de l’esportista finalitza, d’aquí la gran importància que té el saber-los aplicar correctament quan la competició forma part del dia a dia de tots aquests joves. Els aconseguits en 2010 pels pilots del RACC són èxits atronadors, complets, que assenyalen el camí a seguir als més joves”.
 
Jorge Lorenzo, Campió del Món de MotoGP va afirmar que “és la vegada número 12 que vinc a aquesta gala. La primera vaig venir d’autèntic xaval, amb 10 anys, i ara ho faig com a Campió del Món de MotoGP. El temps ha passat ràpid però també ho farà per als joves que, com jo fa anys, ara comencen, però el treball i la convicció ha d’ajudar-los a seguir i a triomfar”.
 
Toni Elías, Campió del Món de Moto2, va parlar que la seva decisió d’entrar amb moto2 “va ser difícil però que amb ganes i motivació ho vaig superar, millor fins i tot del que esperava”, i Marc Màrquez, Campió del Món del vuitè de litre, va dir: “Era el meu tercer any en 125cc i vaig guanyar, no m’ho esperava i ara el meu repte és Moto2. Les meves armes seran la paciència però també l’ambició i les ganes, precisament les coses que m’han fet guanyar en 125 i que han de veure com extraordinàriament útil els que ara comencen. Això i l’ajuda del RACC han estat claus en la meva carrera”.
 
Als tres Campions del Món els va ser lliurat el Casc de Plata del RACC, com també a Marc Coma, un objecte de gran valor que els quatre van rebre per primera vegada, mentre que Xevi Pons-Àlex Haro i Laia Sanz van ser guardonats amb el Trofeu RACC. La pluricampeona del Món, d’Europa i d’Espanya de Trial femení, va dir que “córrer el proper Dakar és un somni de fa molt temps. Intentaré acabar-ho, un desafiament que em motiva especialment”.
 
Més pilots de motociclisme
 
Altres pilots del RACC que van rebre reconeixement van ser els prometedors pilots de motociclisme Maverik Viñales (Campió d’Europa i d’Espanya de 125), Xavier Vierge (Campió de Catalunya Pre-125), Albert Arenas (Campió del Mediterrani Pre 125), Dani Pedrosa (Subcampió del Món de MotoGP) i Pol Espargaró (3r del mundial de 125), entre
molts d’altres.
 
En automobilisme, la llista de guardonats és llarga i entre ells es troba a Carlos Sainz-Lucas Cruz i Carlos Sainz Jr (1r en el Dakar i 1r rookie en la F-BMW Europa, respectivament), Miquel Molina (1r rookie en el DTM), Jaime Alguersuari (pilot de F-1), Dani Sordo (5è en el mundial de ral.lis), Dani Clos (4t en les GP2 Series), Albert Costa (5è en la FR 3.5 Series), Marc Carol (1er Supercopa Seat León), Ferran Pujol-Enric Rosell (1r Copa Suzuki), José Antonio Suárez-Candido Carrera (1r Trofeu Júnior de ral.lis d’asfalt), Joan Vinyes-Jordi Mer-Pilots RACC mundialistes de ral.lis
 
Els motociclistes que aspiren al mundial, amb Àngel Viladoms (FCM) cader (1r Copa d’Espanya de 2RM), Arnau Merlos (1r Copa d’Espanya de Resistència) i als dos guanyadors de ral.lis a Catalunya, Josep Maria Membrado-Joan Ramon Ribolleda (Grup N d’asfalt) i Climent Domingo-Joan Venceslao (Copa Catalunya d’asfalt).
 
També es van repartir diferents trofeus als guanyadors de les fórmules de promoció que organitza el RACC: Open RACC de Kàrting que promou Genís Marcó (Matias Ezequiel i Quique Bordas); Promo RACC 50 (Miquel Parra) i Promo RACC 70 (Alex Borner); Volant RACC Comunitat Valenciana (Marcos Ramos-Alejandro Moreno), Volant RACC Andalucía (Germán Leal-Antonio Pérez) i Volant RACC Galicia (Martín Bello-Alberto Bello).
 
La 32 edició del Volant RACC/Trofeu Mobil 1-Mavisa va ser el punt culminant d’aquests premis a la promoció organitzada pel club, els guanyadors 2010 del qual han estat l’equip andorrà Joan Carchat-Claudi Ribeiro.
 
Esment especial per a totes les entitats i empreses que han estat col.laboradores en el RallyRACC 2010, així com per a una dona exemplar, recentment morta, Roser Guerrero, mare de Jordi i de Marc Gené i esposa d’Esteve Gené, qui va rebre la placa especial RACC. El Reial Automòbil Club de Catalunya ha tancat un any realment espectacular a nivell esportiu i ple de missatges d’esperança de cara al futur, fent bandera dels valors de l’esport com a llum que ha d’il.luminar l’activitat dels pilots que comencen.

Nom:
Títol
Comentari
Comprovació
Si us plau, escriu les lletres
de la imatge al requadre que té a sota.
D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Grup MésOsona SL. c. Ramon Soler, 4. Habitat Catalunya, Edifici Barcelona. Baixos. 08500 VIC Tel 93 885 6929 Membre de l’Associació Catalana de Premsa Gratuïta. Publicació controlada per OJD.