Dijous, 16 de desembre de 2010 | 18:31
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El fundador de Facebook Mark Zuckerberg, persona de l'any per a 'Time'

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els lectors trien Assange
El fundador de Facebook Mark Zuckerberg, persona de l'any per a 'Time'
15/12/2010 18:45
Zuckerberg, creador de Facebook
Estava clar: o Mark Zuckerberg o Julian Assange. De fet, publicació i lectors han discrepat. Finalment, el cofundador de la xarxa social Facebook ha estat designat persona de l'any 2010 per la revista 'Time', superant al moviment Tea Party i al fundador de Wikileaks, al que els lectors de la publicació havien triat com a favorit.
Facebook "és una cosa que està transformant la manera en què vivim les nostres vides avui dia", ha subratllat l'editor de 'Time', Richard Stengel, en anunciar l'elecció de la revista al programa Today aquest dimecres. "És enginyeria social, està canviant la manera en què ens relacionem els uns amb els altres", ha agregat.

Segons Stengel, el cofundador de Facebook, de 26 anys, ha estat triat per aconseguir un fet que mai s'havia fet: "aquest any van passar els 500 milions d'usuaris, una de cada deu persones al planeta". Així mateix ha destacat que "és la segona persona més jove a ser triada Persona de l'Any", per darrere de Charles Lindbergh, l'aviador que amb 25 anys va ser la primera Persona de l'Any de la revista en 1927.

Per Stengel, la decisió de designar a Zuckerberg Persona de l'Any es va produir després de setmanes de debat entre els editors i el personal de 'Time'. En segon lloc va quedar el Tea Party, el moviment nord-americà de tall conservador i que té entre els seus exponents a la excandidata a la vicepresidència Sarah Palin.
Julian Assange, director de wikileaks
Tercer va quedar Assange, qui no obstant això havia estat triat com a persona de l'any pels lectors de la revista. Referent a això, Stengel ha subratllat que "Assange va guanyar el nostre sondeig per un ampli marge, però, per descomptat, en segon lloc va quedar Lady Gaga. Nosaltres prenem tot això en compte".

En quarta posició va quedar el president afganès, Hamid Karzai, mentre que cinquens van ser els 33 miners xilens que van estar més d'un mes atrapats en una mina abans de ser rescatats.

D'altra banda, el lloc web de subhastes privades d'accions SharePost valorava la xarxa social Facebook en 43.000 milions de dòlars (una mica més de 32.000 milions d'euros), després de fixar un preu mínim de 23 dòlars per acció per licitar pels 100.000 títols de la companyia fundada per Mark Zuckerberg que sortiran a la venda aquest dijous.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1