Dijous, 16 de desembre de 2010 | 18:17
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSC aposta per la joventut

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Bonet, Martínez-Sampere i Sabaté guanyen pes
El PSC aposta per la joventut
15/12/2010 20:27
Laia Bonet, Xavier Sabaté i Rocio Martínez-Sampere
EP.- El PSC reforça als seus diputats més joves i també la presència territorial, amb l'elecció de Laia Bonet, Rocío Martínez-Sampere i Xavier Sabaté com a portaveus adjunts del seu grup parlamentari.
En roda de premsa, el futur president del grup i conseller en funcions, Joaquim Nadal, ha indicat que sis dels seus diputats votaran a favor de la candidatura de Núria de Gispert (UDC) com a presidenta del Parlament.

També formaran part de la direcció del grup socialista Higini Clotas, Montserrat Tura, Jaume Collboni, Joan Ferran, Consol Prats i Joaquim Plena, i podran assistir a les reunions si ho creuen oportú els ex consellers i exministres que són diputats: Celestino Corbacho, Ernest Maragall, Marina Geli i Caterina Mieras.

Collboni, que ha estat el cap de l'última campanya i s'ha forjat en la UGT, coordinarà les comissions, mentre que Ferran -portaveu adjunt en la legislatura 2006-10- coordinarà l'àrea de "dedicació" dels diputats, en paraules de Nadal. La popularitat de Ferran es va incrementar els últims anys, després que en una comissió va carregar contra "la crosta nacionalista" que acompanya als mitjans públics de la Generalitat.

Clotas i Tura formaran part de la direcció del grup per ser els dos diputats del PSC membres de la Taula. A diferència de la resta de consellers, Llena estarà en el 'nucli dur' i podrà participar en totes les reunions.

El grup també canvia de denominació. Deixa de ser 'Socialistes-Ciutadans pel Canvi', nom que ha tingut entre 1999 i 2006, per tornar a ser simplement 'grup parlamentari socialista'.

Quant al debat d'investidura, Nadal ha reiterat que en la primera votació votaran en contra, però que en la segona deixen la porta oberta a altres opcions, en funció del "discurs" i les propostes que faci Artur Mas (CiU).
Quant a la demanda que ha fet aquest dijous la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, que Nadal no sigui el cap de l'oposició, el conseller en funcions ha dit que per al seu grup els temes preferents són "la gent, el país i el partit que governa", per la qual cosa veuen accessori valorar les peticions de la popular.

PSC i Wikileaks

Sobre les filtracions de Wikileaks, que donen a conèixer que l'ambaixada nord-americana va advertir del "creixent" independentisme del PSC per marcar les seves distàncies amb el PSOE, Nadal els ha restat importància.

Segons Nadal, la qual cosa evidencien les filtracions és la pauta que ha guiat al president de la Generalitat en funcions, José Montilla, el seu mandat, que "Catalunya reclama tenir una veu respectada i reconeguda, la qual cosa no té res a veure amb" la independència.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1