Dijous, 16 de desembre de 2010 | 18:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

Nadal en estat d'alarma

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
PSOE, CiU i PNB voten a favor, el PP s'absté
Nadal en estat d'alarma
16/12/2010 14:19
9congrés-diputats
CatalunyaPress.- El Congrés dels Diputats ha acordat prorrogar l'estat d'alarma fins al 15 de gener als aeroports espanyols per garantir el trànsit aeri. Ho ha fet amb els vots a favor del PSOE, CiU, CC i PNB, mentre que el PP s'ha abstingut.
Els únics que han votat contra aquesta pròrroga han estat els grups situats a l'esquerra del PSOE, això és ERC i ICV. En definitiva, hi ha hagut 180 vots a favor, 131 abstencions i cinc vots en contra.

Els moments previs a la votació han estat tensos i estranys. En primer lloc perquè ha aparegut per sorpresa el President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, l'absència del qual s'havia justificat perquè havia d'assistir al Consell Europeu. Finalment ha escoltat la intervenció del ministre de la Presidència, Ramon Jáuregui.

A més, i en els instants previs a la votació, un grup de diputats, entre ells alguns del PP, es trobaven fora de l'hemicicle quan Bono ha cridat a votació. El president de la cambra els ha negat l'entrada, i aquests han decidit protestar colpejant a les portes. Bono, autoritari i ferm, no ha canviat la seva decisió.

La decisió arriba només 24 hores després que el 85% dels controladors es comprometés en un manifest a no boicotejar el tràfic aeri si s'aixecava l'estat d'alarma. De moment, hauran de seguir militaritzats.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1