Dijous, 16 de desembre de 2010 | 18:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

Primer avís a navegants: el concert no es generalitzarà

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Salgado respon a Ridao al Congrés
Primer avís a navegants: el concert no es generalitzarà
Política 15/12/2010 14:09
Primer avís a navegants i inquilins de la Generalitat: el concert econòmic no es generalitzarà a altres autonomies. Així s'ha expressat la vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Economia i Hisenda, Elena Salgado, durant la sessió de control.
9salgado al consell de ministres
Curiosament, no ha estat a pregunta de CiU, partit que durant tota la campanya de les autonòmiques ha fet del mateix bandera electoral, sinó d'ERC.

Salgado ha recordat que fa aproximadament un any es va aprovar el nou model de finançament autonòmic i que el Govern de la Generalitat, del que ERC formava part, va tenir un "paper important" en la seva negociació.

De fet, ha recordat que aquesta formació política "va mostrar la seva satisfacció" i es va presentar "com a artífex" del nou model, a més de dir que havien "plantat cara a l'Estat" i havien "guanyat". Així doncs, Salgado ha subratllat que el model de finançament autonòmic vigent "produeix uns excel·lents resultats per a Catalunya".

Segons la vicepresidenta econòmica, la "prioritat" actual del Govern és la recuperació econòmica, al que, al seu judici, contribuirà el model de finançament de les comunitats autònomes. "Deixem que doni tots els fruits que pot donar i deixem de fer futuribles, ja que seria una irresponsabilitat", ha afegit.

No obstant això, Ridao considera que l'acord al que es va arribar l'any passat per aprovar el nou model de finançament va ser "raonable i satisfactori", però ha remarcat que "no és per a tota la vida", ja que ha de revisar-se en 2013 a pesar que, com ha assenyalat, el propi president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, digués al futur president de la Generalitat, Artur Mas, que és "immillorable i invariable".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1