Vota
Resultat:
3 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 08/12/2010 a les 12:05h

El Mercat Medieval, en imatges

Dades d'interès
- Programa d’activitats
- Mapa del Mercat Medieval
- Augment dels trens de Rodalies
- Web del Mercat Medieval (Osona.com)
- Galeries de fotos d'anys anteriors

A sota podeu gaudir d'un ampli recull de les millors fotografies del Mercat Medieval, que enguany ha tornat a ser multitudinari. El dissabte va ser un dia molt clar, amb estones de sol. Tot i això, el fred va rascar de valent i els termòmetres van baixar força graus. El diumenge va ser un dia enfosquit, amb alguns plugims puntuals inclosos. Malgrat el temps, Vic va "patir" durant tot el cap de setmana una nova allau de visitants, com ja ha succeït en anys anteriors. La pujada sobtada dels termòmetres, a partir d'aquest dilluns, va assegurar el bon temps fins dimecres, quan s'acabarà la fira. Artesans i firaires, tavernes, perfums i sabons, coques, pans acabats de fer i formatges i productes de tota mena s'han barrejat entre les 361 parades d’acurada ambientació, i centenars de personatges disfressats de l’Edat mitjana. Enguany, la gran novetat ha estat la reproducció fidel d’un mercat vigatà del segle XV. Hi ha hagut moltes activitats paral•leles.

Galeries de fotos 2010:

Espectacle de cloenda "En contra del foc. Foc! Bruixes! I cabrons!"

Retrats dels firaires

El Mercat Medieval omple de gom a gom els carrers de Vic

"Llegendes medievals", de Titelles Naip

Les modes i els costums medievals (visita guiada al Museu Episcopal)

Espectacle de falcons al parc Jaume Portell

Ruta de l'art dels oficis

Exposició d'armadures "L'arnès del cavaller"

Visita amb guia turístic per la ciutat

Mercadal V.O. (reproducció d'un mercat vigatà del segle XV.)

Dansaires de Sant Miquel, dansa medieval de Vic

Passeig inaugural

El Passeig de Vic ple de gom a gom, aquest diumenge. Foto: Adrià Costa

El Mercat Medieval de Vic és una de les cites del calendari firal de Vic més important. Atrau cada any a la ciutat milers de visitants que es deixen seduir per la seva màgia. La 15a edició del certamen d’enguany dura cinc dies i se celebra entre el 4 i el 8 de desembre.

Durant aquests dies, el centre de la ciutat es converteix en un gran poblat medieval on hi conviuen artesans i firaires, tavernes, perfums i sabons, coques, pans acabats de fer i formatges, productes de tota mena que es barregen entre més de 300 parades d’acurada ambientació, i centenars de personatges disfressats de l’edat mitjana.

El tret de sortida es va donar aquest divendres, dia 2 de desembre, amb el II Sopar Medieval, un banquet reial napolità de començament del s. XIV. L’àpat es va fer al restaurant Ca l’U, a les 9 del vespre.

Un mercat vigatà medieval

En aquesta edició, el Mercat Medieval ofereix com a principal novetat  el Mercadal V.O., impulsat pel Pla de Barris Centre Històric i La Calla. Aquest és un nou espai que reproduirà fidelment un mercat vigatà del segle XV. La majoria dels 80 figurants que hi participen són voluntaris que han realitat classes d'interpretació i tallers pràctics per emular el comportament i les habilitats dels personatges que representen.

El Mercat Medieval acull 361 parades disposades pels carrers més emblemàtics del nucli antic. Del total de parades, el 60% correspon al sector artesanal, gairebé el 30% a alimentació, un 10% a tavernes i un 1% a herbes remeieres. El 33% dels expositors són nous i tenen procedències diverses. Bàsicament, Vic acull paradistes de Catalunya i, en menys mesura, de l'Estat espanyol i de països com França, Portugal o Marroc.

El certamen contempla una Ruta dels Oficis que traça per diferents parades on s'hi fan demostracions d'oficis medievals en directe com el carboner, el terrissaire, el picapedrer, el cisteller, el ferrador, la teixidora o el forjador. A més, també es poden veure experts en l'art de l'escriptura o constructors d'instruments musicals.

Aquest any, els organitzadors han donat molta importància a la teatralització i és per això que s'han programat demostracions i exhibicions amb l'objectiu de donar una visió acurada de l'edat mitjana als visitants. Bufons, trobadors, mags i músics itinerants passegen pel casc antic durant els dies de Mercat.

Amb l'objectiu de conèixer millor l'època medieval, s'han programat diverses activitats entorn d'aquesta temàtica. Alguns dels tallers que s'ofereixen giren entorn la construcció d'arcs, escuts heràldics, ceràmica o l'elaboració de cures amb herbes remeieres i plantes medicinals.

Durant els cinc dies que dura el mercat hi ha l'exposició permanent “L'arnès del cavaller” que exposarà l'evolució de les armes i armadures durant l'edat mitjana i l'exposició “Instruments de tortura medieval”.

Activitats al Museu Episcopal de Vic

Presentació del Mercat Medieval




--------------------------------------
Galeries de fotos, 2010:


- Espectacle de cloenda
- Retrats dels firaires
- Ambient
- "Llegendes medievals", de Titelles Naip
- Visita guiada al Museu Episcopal
- Ruta de l'art dels oficis
- Exposició d'armadures
- Visita turística a la ciutat
- Mercadal V.O.
- Dansaires de Sant Miquel
- Passeig inaugural

Galeries de fotos, 2009:

- Passeig inaugural
- Matí de dissabte
- Tarda de dissabte
- Artesans i brocanters a la plaça Major
- Medieval a 8 potes
- Dansa del ventre
- Torneig d'Herois
- Ambient del diumenge - Torneig de la Cia. Excalibur
- Campament de soldats i almogàvers
- Ambient del dilluns
- Faquir Testa
- Espectacle cloenda

Galeries de fotos de l'edició 2008:

- Espectacle "Galops de Foc"
- Matí de dilluns al Mercat
- Concert de la Capella Gregoriana dels Dolors
- El vespre del diumenge al Mercat
- Marató Medieval
- Un riu de gent omple els carrers del casc antic
- Inauguració oficial del Mercat
- Exposició de falconeria
- Exposició "Armadures d'11 Cavallers Catalans"
- El sopar medieval

Galeries de fotos d'edicions anteriors:

- Galeria de fotos 2007 (4)
- Galeria de fotos 2007 (3)
- Galeria de fotos 2007 (2)
- Galeria de fotos 2007 (1)
- Galeria de fotos 2006
- Galeria de fotos i vídeos 2005
- Galeria de fotos 2002

El temps no atura una nova allau de visitants al Mercat Medieval de Vic. Foto: Adrià Costa

Navega per les etiquetes

Mercat Medieval

Referències a Internet

Vic

COMENTARIS

+4
-15
Madrid
Madrid, 04/12/2010 a les 11:24
...parece ser qeu en Vic todavía vivis en la edad media...eso si que es dar buena imagen de un pueblo...
+12
-4
mercado medieval (Vic)
Anònim, 05/12/2010 a les 11:13
Hola, soy un artesano que participa en este mercado desde hace 3 años, y visitante desde haces más de 8 años, este ha sufrido desde aproximadamente su X aniversario un caminar de cangrejo siendo este su peor y más rápido caminar debido a la mala gestión de impevic tanto en la elección de los puestos viéndose en el mercado diferentes puestos que realmente parecen de mercado pero semanal, la colocación de los puestos sin orden y moviéndose al antojo de cada artesano con un resultado patético a la vista y del orden en el mercado, sin mostrar ningun tipo de autoridad, sin pasillos para el desahogo nuestro, con una amplia muestra de síntomas en relación a la inexperiencia para montar un espectáculo de estas características en fin un puñetero desastre además de hacerlo aun mas caro que todos los años y sin invertir al menos en la primera jornada en un poco de animación de calidad.
Como todo hay que decirlo, digo a favor de Impevic que el campamento que han montado en el rio es muy guapo, pero con un defecto que solo miran el negocio como en el conjunto del mercado rozando la usura.
Atentamente (un artesano descontento)
+1
-5
mala folla
Anònim, 05/12/2010 a les 14:58
Ostres quina mala folla el comentari provinent de Madrid...d'aixo s'en diu enveja! Deu ser per la maneta (en castellà: "manita").....?????????
+7
-1
Para Madrid
Anònim, 05/12/2010 a les 17:34
PoR lo menos no robamos al resto del país como vosotros PARA PODER SER MODERNOS con el dinero de los demás, y somos de pueblo a mucha honra.
+4
-3
A los de Madrid
Un vigatà, 05/12/2010 a les 18:15
Pues si..., gràcies als sapastres madrilenys com tú que venen al nostre mercat medieval som capaços de vendre des d'espardenyes de set vetes fins a embotits casolans de primera. I a sobre els de Madrid us penseu que ens enredeu, ai, que en sabeu poc de fer negoci...
Un català és capaç de vendre gelats a un esquimal i si no mireu on són els emprenadors, a Madrid o a Catalunya ?
+2
-2
ZONES D´APARCAMENT
Anònim, 06/12/2010 a les 11:17
Crec que en el mapa del mercat medieval hi ha falten les zones de parking tan les de pagament com les gratuites
+2
-3
Per Madrid
Anònim, 06/12/2010 a les 18:57
Sembla que l´administrador de la pàgina no vol polemiques,
i deixa el comentari de Madrid, ja teniu coll...., tothom
deu fer pont. Ahir vaig enviar una contesta amb espanyol perque madrid calli i per el que veig no es publicara.
+1
-1
Adeu
A nònim, 07/12/2010 a les 09:47
Anonim del Mercat Medieval.

Si els inconvenients no et compensen el guanys, no vinguis més. No és obligatori i de ben segur hi ha cua.
+9
-2
politizacion
Anònim, 07/12/2010 a les 11:19
Hola, tengo la sensación que hay intereses ocultos en los comentaristas de este foro, en vez de comentar lo bien o mal que está el mercado se dedican a politizar este evento, algo que no sé a quién puede interesar (bueno si a los políticos).
He visto un mercado falto de ambiente medieval pero con muchos visitantes y he oído muchos comentarios negativos como, muchos puestos pero mal ambientados, esto es un negocio y el precio que me han comentado los artesanos que han tenido que pagar por participar en el mercado es abusivo y motivo que alegan para justificar el precio de los productos, creo que este mercado puede ser un referente si dejamos su politización aparte y no lo miramos como un gran negocio que seguramente tapara agujeros de otros actos deficitarios, mejoremos el mercado que los chavales ya pagan lo suficiente como para dar a la ciudad de Vic un gran mercado de una gran calidad para el beneficio de los ciudadanos.
+8
-0
Pa i Circ
Jan, 07/12/2010 a les 19:19
Al populatxo Pa i Circ, i mentra, molts Ajuntamenta a la ruïna i els sous dels regidors/res de 50.000 euros per amunt, i Espanya en "estat d'alarma".
Es al.lucinant on hem arrivat.
+5
-1
al Sr. adeu
Anònim, 07/12/2010 a les 20:29
Seguramente que no solo a mi no compensen los gastos con los beneficios, pero es nuestro trabajo y lo hemos de hacer lo mas digno posible, pero seguro que debido a un indigente numero de Srs. Que piensan como tu no se nos permite dignificar nuestro trabajo aprovechando las miserias del ser humano como bien dices si mi no me compensa seguro que vendrá otra persona con mas miserias que yo (te felicito por tu forma de pensar)
Sique pensando así que eso me hacer pensar en que aun soy más digno de lo que yo creía.
Saludos amigo
+7
-3
decadència
vigatà normal, 07/12/2010 a les 20:36
tothom qui hagi viscut aquest mercat des dels seus inicis fins ara sap que és una fira decadent.
- els gestors de l´impe vic amb el seu estil habitual de copiar y pegar pero sense plantejar-se quin hauria de ser el projecte de ciutat.
- el públic que, amb tot el respecte, no crec ens aporti res d´interessant pel bé comunitari.

És allò de morir d´èxit, d´un èxit molt mal gestionat
+6
-6
Doncs jo els felicito
Osonenca, 07/12/2010 a les 22:52
És possible que "l'artesano no contento" no sigui tan artesano? O que hagi estat a pocs mercats?
Quin goig feia la vostra ciutat ahir dilluns, quan milers de visitants van venir expréssament fins a Vic per viure el Mercat Medieval! M'encanten els mercats, i us puc assegurar que costa molt trobar mercats que impresionin tan com aquest.
Felicitats a l'organització.
+3
-0
Re Adeu
A nònim, 07/12/2010 a les 23:27
20:29.

Si no et compensen els beneficis dels gastos i poses una parada és que no ets molt espavilat.

Dius:...mas miserables que yo. Et defineixes com miserable?

Em dius: amigo. Amic no, possible client.

+0
-1
A Doncs jo els felicito
Anònim, 08/12/2010 a les 11:31
Hola; yo también soy un artesano descontento y detrás de esa critica que haces a este artesano descontento se ve que no tienes ni idea de mercados medievales o bien eres de la organización, porque esto que estás diciendo si entiendes un poco ves que no se sostiene por ningún sitio de todas formas te doy unos mercados para que visites (Oropesa de Toledo, Orihuela, Puebla de Sanabria, Avila y Castell D´Aro y otros muchos más) date una vuelta y aprende.
+0
-0
sempre el mateix
Anònim, 09/12/2010 a les 00:33
Aquest mercat MEDIEVAL sempre és el mateix; per comprar menjar, per comprar beure, per trovar les tonteries de l'amic invisible, etc; en definitiva, només es vàlid per escurar les butxaques del visitant a la ciutat. QUE GASTIN!!!!!

Cal donar les gràcies a l'administrador del forum quan deixa entrar el comentari del de Madrid....de ben segur que així un forum mai entrarà en via morta, son divertits aquest comentaris i a la vegada sucosos de poder contestar.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Esteu d'acord amb les noves mobilitzacions dels sindicats?
      Vots emesos: 16
Edicions locals

Consum

El nou Codi de Consum de Catalunya

El Codi de Consum de Catalunya amplia, actualitza i millora els drets de les persones consumidores al nostre país i el dota, en l’àmbit de consum, d’un marc jurídic complet que vol esdevenir model de referència en molts sectors de l’activitat econòmica.
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: