Divendres, 17 de desembre de 2010 | 19:37
Vostè es troba a: Inici > Política >

Carretero qualifica d'"imbecil·litat" una coalició independentista per a les municipals

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reagrupament seguirà amb el seu projecte
Carretero qualifica d'"imbecil·litat" una coalició independentista per a les municipals
Política 15/12/2010 21:12
EP.- El líder de Reagrupament i exconseller de Governació, Joan Carretero, ha considerat "una imbecil·litat" que els partits independentistes concorrin junts a les eleccions municipals de maig, ja que en aquests comicis no es parla d'independència sinó de gestió local.
Joan Carretero en un míting
En una entrevista d'Europa Press, el líder independentista i exmembre d'ERC s'ha mostrat així de taxatiu i ha rebutjat la proposta que va llançar el líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, d'unir totes les sensibilitats independentistes sota una sola candidatura.

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, va obrir la porta aquest dilluns a aquesta tesi, i va admetre que els republicans contemplaven coaligarse amb altres formacions polítiques en algunes localitats catalanes. També l'ex líder d'ERC, Josep Lluís Carod-Rovira, ha parlat d'unir a les esquerres de cara a propers comicis i impedir que CiU s'eternitzi en el poder.

Carretero ha defensat que les municipals són diferents a les autonòmiques i prevalen els acords sobre com gestionar els serveis i aspectes més locals, per la qual cosa ha sostingut que "no té sentit" unir les plataformes independentistes.

CiU guanya malgrat Millet

Defensa que els mals resultats de la seva formació responen a la gran quantitat de vot útil que, al seu judici, s'ha portat CiU per acabar amb el tripartit, i no tant a una possible divisió del vot independentista.

"Catalunya és un país especial, de vegades més proper a Llatinoamèrica que a una altra cosa, i el partit que més implicat està en el cas 'Millet' és el que guanya les eleccions", ha ironitzat Carretero en valorar els resultats electorals.

Tornar a intentar-ho

Malgrat reconèixer que no han complert les expectatives al no obtenir representació parlamentària, Reagrupament seguirà treballant de cara a les properes autonòmiques, i fins i tot no descarta concórrer a les municipals en les localitats "on hi hagi gent preparada i amb ganes".

Carretero ha defensat que "igual que PSC i ERC no es dissolen" després dels seus mals resultats, la seva formació tampoc es planteja abandonar, i ha assegurat que, si els associats de Reagrupament ho aproven en la propera assemblea que celebraran abans de la primavera, tornaran a intentar entrar en el Parlament.
ROGER
16/12/2010
Aquest home no sap que a Espanya es va proclamar una República en unes municipals? perquè no una independència?
Josep
16/12/2010
Continua pixant fora de test. està acabat...
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1