Vota
Resultat:
0 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 17/12/2010 a les 17:11h

Pilar Soldevila diu que la UVic podria enllestir el dèficit en un parell d'anys

El Patronat de la FUB presenta els resultats econòmics i acadèmics del curs 2009-2010. L’ens, reunit en sessió ordinària nomena Jordi Codina com a gerent de la UVic, i Antoni Soy com a degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació.

Jordi Munaña, Carme Capdevila, Pilar Soldevila i Josep Tarradelles, fa uns dies, a la UVic Foto: Adrià Costa

El patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la Universitat de Vic, ha presentat aquest dijous el resultat del tancament econòmic del curs 2009-2010, amb una reducció del dèficit acumulat de 445.323 euros, la qual cosa representa una millora de la situació patrimonial de la Fundació.  Aquesta recuperació ha estat possible gràcies a l’increment del volum de negoci respecte el curs anterior, tant pel que fa a l’increment d’estudiants com dels  ingressos en docència, formació continuada i de recerca (10,9 %), i també gràcies la millora del control i la racionalització de la despesa.

La UVic també ha superat en un 112% els objectius que li fixa el contracte-programa que té amb la Generalitat de Catalunya. Aquests objectius avaluen el desenvolupament de l’activitat docent, de recerca, de transferència de coneixement i de la gestió. La superació d’aquests objectius li assegura el finançament variable que estableix el contracte-programa.

La directora general de la FUB, Pilar Soldevila, ha dit que si es continua amb aquest ritme de compliment dels objectius acadèmics i de reducció i control de la despesa, i si es potencia la cerca de finançament extern per activitats actuals i futures, en qüestió de dos cursos s’hauria compensat totalment el dèficit acumulat.


Eumo Editorial

El Patronat de la Fundació Universitària Balmes també ha fet un acord d’intencions en el sentit d’avançar en la consecució d’una aliança amb un grup editorial per tal de garantir la  viabilitat d’Eumo.

La voluntat del patronat és conservar la marca i incrementar  la producció i el prestigi d’Eumo Editorial per tal  que continuï sent un actiu de la UVic i un referent en continguts pedagògics i docents.

Informació publicada del cas d'Eumo




Nomenaments

El Patronat ha fet efectiu el nomenament  següents:

•         Jordi Codina com a nou gerent de la UVic. Codina, que ja es va incorporar el passat 1 de desembre, és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona, ha exercit bona part de la seva carrera professional en l’àmbit de la gestió hospitalària al capdavant d’institucions com  L’Aliança, el Parc Taulí de Sabadell i el Grup Hospitalari Quirón, entre altres, d’on va ser gerent des de 2003 a 2006. Actualment és professor col•laborador d’Esade.

•         Antoni Soy, com a nou degà de la Facultat d’Empresa i Comunicació. Antoni Soy, nascut a Ripoll, és Doctor en Ciències Econòmiques per la Universitat  de Barcelona i Catedràtic d’Economia Aplicada a l’antiga Escola Universitària d’Estudis Empresarials de la mateixa universitat, on ha impartit docència durant molts anys. És expert consultor i assessor sobre desenvolupament local i regional i sobre avaluació de polítiques públiques a la Unió Europea, la Generalitat, altres comunitats autònomes i diversos ens locals. És Màster en Administració i Gestió Local (per la UB) i titulat en Executive Master in Public Administration (per ESADE).

En l’àmbit de la política, ha estat alcalde d’Argentona del 1999 a 2006, vicepresident del Consell Comarcal del Maresme, conseller nacional de la Federació de Municipis de Catalunya, conseller a l’Assemblea General de la Caixa de Catalunya i membre del consell assessor de l’Institut Català de Finances en representació de la Generalitat. El 2007 va ser nomenat Secretari d’Indústria i Empresa de la Generalitat de Catalunya, càrrec que ha ocupat fins a l’actualitat.

•         Jacint Raurell, nou patró representant de l’Ajuntament de Vic al patronat de la FUB, en substitució de Josep Burgaya.

•         Joan Turró,  com a nou patró proposat per la Presidència com a representant acadèmic, social o empresarial, en substitució de Lluís Jou. Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha estat gerent de la Universitat Autònoma, director executiu de l’AGAUR i secretari general del Departament de Justícia, entre altres càrrecs.

•         Anna Mates, directora de la Fundació Eduard Soler, que ja és patrona, com a nova secretària del Patronat.


Aprovació del Consell Consultiu

Per últim, el Patronat ha aprovat la constitució i el reglament del nou Consell Consultiu de la Universitat de Vic, presidit per Ricard Torrents. El consell estarà format, de moment, per 17 personalitats del món acadèmic, econòmic i social, de reconegut prestigi internacional.

Josep M. Anzizu (professor, empresari, EADA); Pilar Benejam Arguimbau (geògrafa, emèrita UAB); Salvador Cardús (sociòleg, UAB);Alícia Casals Gelpi (bioenginyera, UPC); Joan Contijoch (vicepresident d’UNNIM / president del Consell Territorial de Manlleu); Daniel Giralt Miracle (historiador de l’art);Pere Girbau Pous (enginyer, empresari), Anton Granero (director d’Eumogràfic); Johannes Kabatek (romanista, Universitat de Tubinga); Jaume Porta Casanellas (catedràtic d’edafologia i primer rector de la Universitat de Lleida); Emili Teixidor (escriptor);Josep M. Terricabras (director de la Càtedra Ferrater Mora, Universitat de Girona); Joaquim Triadú Vila-Abadal (advocat, Bufet Garrigues Andersen); Eduard Vallory i Subirà (director general de la Graduate School of Economics); Miquel Vilardell i Tarrés (president del Col•legi de Metges de Barcelona); Ramon Pinyol (director de la Càtedra Verdaguer d’Estudis Literaris de la UVic); Ricard Torrents (president del Consell Consultiu i primer rector de la UVic).

Referències a Internet

Vic

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Esteu d'acord amb les noves mobilitzacions dels sindicats?
      Vots emesos: 53
Edicions locals

Consum

Per Nadal, consum responsable

Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: