Dissabte, 18 de desembre de 2010 | 18:37
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Tercer cop a Segi en pocs mesos

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Detinguts sis membres de l'organització i dos advocats
Tercer cop a Segi en pocs mesos
Societat 16/12/2010 09:14
La Policia Nacional ha desplegat aquesta matinada una operació al País Basc i Navarra contra sis membres de l'organització juvenil Segi, considerada la pedrera d'ETA. També han estat arrestats dos advocats.
Fonts de la lluita antiterrorista precisen que les detencions s'han produït a les províncies d'Àlaba, Biscaia i Navarra i a més han estat arrestats dos advocats de persones acusades per delictes de terrorisme, Haritz Escudero i Haizea Ziluaga, arretada a Madrid.

Aquests dos lletrats haurien anat més enllà de les seves funcions de representació legal exercint funcions d'ensinistrament i transmissió de consignes.

Per la seva banda, un dels presumptes membres de Segi ha estat detingut a Vitòria, un altre a Bilbao i quatre d'ells a Navarra, segons les mateixes fonts.

Altres operacions

Els detinguts en l'operació desplegada aquesta nit no guarden relació directa amb l'últim operatiu desplegat contra la branca juvenil d'ETA duta a terme el passat 22 d'octubre també al País Basc i Navarra.

En aquell moment van ser detinguts 14 integrants de Segi, però alguns van aconseguir evadir l'acció de les forces de seguretat.

D'aquesta manera, es tracta del tercer cop a la pedrera d'ETA en poc més d'un any en el qual han estat arrestats uns cinquanta joves vinculats a la branca juvenil de la banda terrorista, segons dades recollides per Europa Press.

Sobre ells recau la realització d'actes de violència de carrer (crema de contenidors, sucursals bancàries, atacs a seus de partits o institucions oficials).
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1