Article

Fletxa_component
07/11/2007
ICV present a la Seu i al Pirineu

Josep Mª Carles (regidor d'ICV a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell)

El Períodico d'Andorra

Han transcorregut ja cinc mesos des de les passades eleccions municipals i podem fer ja un primer balanç de la presència i l’actuació d’ICV a La Seu d’Urgell i a la futura, i sembla que ja propera, Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran. En primer lloc cal recordar que els resultats de la nostra formació foren els millors des de l’adveniment de la Democràcia: un total de 10 regidors (5 al Pallars Sobirà, 2 al Jussà, 1 a la Cerdanya, Alta Ribagorça i Alt Urgell) També tenim presència al govern del Consell Comarcal del Pallars Sobirà. Aquests resultats demostren la maduresa d’ICV i la confiança que la gent del Pirineu va demostrant cada vegada més cap a aquells que defensen de veritat el territori i la seva gent.

Pel que fa a la ciutat de La Seu, vam deixar ben clar el nostre posicionament en el discurs d’investidura: la convicció que calia establir polítiques municipals unitàries per les grans temàtiques com són el desenvolupament econòmic de la Seu, les relacions amb el Principat d’Andorra, i la resta de l’Alt Urgell, el creixement ordenat de l’urbanisme de la nostra Ciutat i de l’entorn que va des de Noves de Segre fins a Alàs i la defensa de la consecució de la Vegueria de l’Alt Pirineu i Aran, amb el màxim d’elements de capitalitat per al nostre municipi. D’acord amb aquests grans principis, i també essent fidels i conseqüents amb la nostra presència de tants anys en la coalició de Progrés, hem participat des de l’oposició en tots els processos de presa de decisions que, especialment en els Plenaris, s’han anat duent a terme. La nostra posició ha estat normalment d’abstenció en tots els temes pressupostaris, donat que Progrés va votar en contra dels actuals pressupostos; de suport al Govern en els temes del dia a dia per tal de facilitar la necessària acció de govern, vigilant molt especialment tot el que fa referència al creixement urbanístic i l’atenció a les persones, i també de suport a les mocions que ha presentat el PSC, formació amb la qual tenim establertes relacions fluïdes i constants.

Hem presentat una pregunta i dues mocions. La primera feia referència a descartar la presència de cultius transgènics al nostre municipi i a la comarca. Després de fer les corresponents averiguacions i mantenir contactes, especialment amb la Cooperativa, podem estar gairebé segurs que, de moment, no hi ha perill ni per les persones ni per als animals. Les dues mocions que vam presentar en el darrer Plenari anaven dirigides la primera a millorar els resultats de la Fira de St. Ermengol, potenciant l’establiment de contactes entre productors de formatge i potencials compradors al major; i la segona a possibilitar i fomentar el voluntariat entre la Gent Gran. Després d’establir contactes amb el Govern i la resta de l’oposició, les dues mocions es van acceptar amb modificacions en el sentit d’ampliar encara més l’abast de les propostes. Estem molt satisfets perquè en aquestes mocions hi ha hagut el vot favorable de totes les formacions presents al Consistori, i la nostra formació ha pogut fer valdre uns dels seus objectius per aquesta legislatura: l’acord de tots als grups en el màxim de qüestions d’interès ciutadà, en aquest cas el desenvolupament econòmic i l’atenció a les persones.

A més de la nostra actuació a l’Ajuntament de La Seu, els nostres regidors de la resta del Pirineu, alguns des del govern, com és el cas dels nostres companys de Bellver, altres des de l’oposició, estan amatents als temes més candents de les nostres comarques: les previsions de noves pistes d’esquí i camps de golf, el desenvolupament immobiliari, els serveis als municipis, la conservació dels espais naturals, el desenvolupament de l’agricultura i la ramaderia tradicional i l’ecològica, el paper d’aquest sector primari en la conservació dels espais naturals, la valorització del patrimoni natural, històric, geogràfic i cultural per al desenvolupament d’un turisme sostenible i de qualitat, la promoció de les noves tecnologies, les problemàtiques dels joves, les dones i la gent gran; la immigració i la participació ciutadana entre molts altres temes.

Precisament per donar resposta a aquests grans reptes, des del Govern de la Generalitat, i molt concretament dels de la Conselleria d’Interior Relacions Institucional i Participació Ciutadana, i des de la de Medi Ambient i Habitatge, que són responsabilitat d’ICV, s’està preparant el seu desplegament a l’Alt Pirineu i Aran. Es nomenaran els Directors dels Serveis Territorials d’ambdues Conselleries, amb la dotació de recursos personals i materials necessaris, i s’establiran les seves dependències a La Seu, en la línia ja esmentada d’assolir per a la nostra ciutat el màxim d’elements de capitalitat. Estem convençuts que aquestes actuacions seran d’una importància cabdal, no només per al prestigi i extensió territorial de la nostra formació política, sinó sobretot per al desenvolupament sostenible i la modernització de les nostres comarques de muntanya.

DC 16/03/2011 | 10:41
Fons_fixed_articles
Fons_fixed_publications
195
  • Mesveure