Diumenge, 19 de desembre de 2010 | 18:46
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Barcelona i París, connectades per tren d'alta velocitat 

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El TAV creua per primera vegada la frontera entre Catalunya i França

Barcelona i París, connectades per tren d'alta velocitat
 

Notícia del dia 19/12/2010 13:01
E.P.-  El primer tren d'alta velocitat entre Catalunya i França ha travessat el túnel d'El Pertús a 197 quilòmetres per hora, i retallarà en 75 minuts la durada del viatge, que serà de  7 hores i 25 minuts. Abans de la seva partida, l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha subratllat aquest diumenge el nou enllaç ràpid entre la capital catalana i París, que es realitza parcialment en AVE, amb transbord a Figueres. "Està en joc el futur social i econòmic de Barcelona, Catalunya i tot l'arc mediterrani", ha dit.
au1
Hereu ha recordat que amb el nou enllaç es preveu transportar tant a persones com a mercaderies, "alguna cosa fonamental per a la dinamització de les ciutats que es troben en el trajecte".

L'alcalde ha qualificat de "molt significatiu" el que considera el primer pas cap a la connexió amb AVE "normalitzada" amb França, ja que el nou trajecte s'efectua a través del túnel d'El Pertús, per on passa el tren d'alta velocitat.

Sense autoritats

En aquest primer viatge, sense inauguració oficial, no hi ha hagut representació de la Generalitat ni del Govern. Hereu ha insinuat que la inauguració "l'hi mereixia", però ha assegurat que en el seu moment es podrà celebrar "amb la deguda manera".

Hereu, no obstant això, no ha pujat al tren i es dedicarà aquest diumenge a esdeveniments de la ciutat, com la inauguració d'un casal en la Vila Olímpica i la festa del barri del Bon Pastor. La nova connexió entre Barcelona i París contempla un transbord a l'estació Figueres-Vilafant, passant pel túnel d'El Pertús.

Set  hores i 25 minuts de trajecte

El trajecte té una durada de set hores i 25 minuts, per la qual cosa es redueix en una hora i quart. La ruta combinarà trens d'ample convencional i ample internacional de manera transitòria fins a la inauguració del tram d'alta velocitat entre Barcelona i la frontera francesa, previst per 2012.
 
Els bitllets es van posar a la venda el 23 de novembre, i s'han venut 3.174 per al trajecte de Barcelona-Figueres i 877 fins a la capital francesa.

Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1