Diumenge, 19 de desembre de 2010 | 19:00
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Un exosquelet permet caminar als pacients en cadira de rodes

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Presentat a Barcelona
Un exosquelet permet caminar als pacients en cadira de rodes
16/12/2010 18:55
9Exosquelet
EP.- Un exosquelet mecànic permet aixecar-se, caminar i superar escales als pacients en cadira de rodes. La Fundació Step by Step de Barcelona ha acollit aquest dijous una presentació del mateix, en un esdeveniment que ha comptat amb l'assistència d'una cinquantena de lesionats medul·lars.
L'exosquelet 'Rewalk', desenvolupat per l'empresa israeliana Argo Medical Technologies, està pensat perquè els pacients puguin recuperar autonomia i mobilitat, ja que en permetre una postura vertical ajuda als usuaris de cadires de roda a alleujar inconvenients com els problemes urinaris, respiratoris, cardiovasculars i digestius.

L'aparell funciona amb un motor elèctric amb bateria recarregable que, mitjançant una sèrie de sensors i motors, permet als pacients desplaçar-se en vertical i superar escales.

L'exosquelet 'Rewalk' serà presentat aquest divendres als representates d'hospitals i centres de referència a Espanya en rehabilitació de lesionats medul·lars com l'Hospital La Fe de València, el Virgen del Rocío de Sevilla, el Miguel Servet de Saragossa i el Complex Hospitalari Universitari de la Corunya, entre d'altres.

La Fundació Step by Step, creada en 2008 com un organisme sense ànim de lucre, va atendre en 2009 a més d'un centenar de pacients amb lesions de medul·lars, dels quals el 81% van arribar allí fruit d'accidents de trànsit, laborals o esportius.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1