Diumenge, 19 de desembre de 2010 | 18:52
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Un lleu terratrèmol de 3,6 graus sacseja algunes poblacions a Girona

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'epicentre del sisme s'ha situat a Caldes de Malavella
Un lleu terratrèmol de 3,6 graus sacseja algunes poblacions a Girona
Societat 19/12/2010 17:19
Un terratrèmol de 3,6 graus de magnitud en l'escala de Richter s'ha deixat notar en algunes poblacions de Girona. Segons fonts dels Bombers de la Generalitat i els Mossos d'Esquadra, l'epicentre del sisme s'ha situat a Caldes de Malavella (Selva).
seismo
El sisme s'ha produit quan passaven pocs minuts de les set del matí i diversos municipis han notat com el sòl i els cristalls de les cases trontollaven. Bombers i Mossos d'esquadra han confirmat que no s'haurien provocat danys personals ni materials.

El municipi de Llagostera, situat prop d'on s'ha originat l'epicentre del sisme, ha estat una de les poblacions que ha notat la sacsejada del terratrèmol. Segons ha explicat el seu alcalde, Fermín Santamaría, ha notat com les portes de la seva casa "es movien" i semblava com si bufés un "vent molt fort". Santamaria també ha descrit les causes del sisme com "una gran explosió" i ha explicat que el terratrèmol ha provocat que es desplacessin els mobles d'algunes cases de Llagostera, alguna cosa que ha pogut saber per alguns habitants del municipi.

Un veí de Caldes de Malavella  ha explicat que tant ell com la seva esposa han notat la sacsejada, que ha durat "un o dos segons gens"més , per la qual cosa han dubtat si efectivament es tractava d'un sisme o bé havia estat una explosió.
 
Manel UB
19/12/2010
Molt normal, la vila està situada al ben mitg d'una estructura subvolcànica. per això hi han aigues termals i gasoses riques en flúor i arsènic.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1