Vota
Resultat:
19 vots
Salvador Cot | Actualitzat el 15/12/2010 a les 23:59h

El cònsol convergent

Gràcies a Wikileaks, a través del diari El País, sabem que el consolat a Barcelona dels Estats Units té un interès real en la política catalana. Allà hi podem llegir unes descripcions bastant aproximades dels partits, curiosament amb poca distorsió derivada de l'habitual filtre madrileny. Consideren que el PP català manté posicions polítiques ben poc "populars" i que CiU basa la seva oferta a partir de posar l'accent en "el dret a l'autodeterminació i en reclamar, vagament, una Catalunya sobirana a Europa en el segle XXI". De la mateixa manera, el cònsol Robinson preveia "temps difícils" per a la direcció d'ERC per la dificultat de compaginar les demandes de les seves bases i la política real del tripartit. Bé, tot bastant obvi.

En canvi, el consolat EUA es torna boig intentant interpretar quina és l'estratègia del PSC. Considera que el famós "te queremos, José Luis pero queremos más a Cataluña" és una declaració "separatista" i no acaba d'entendre les baralles pel finançament entre els socialistes Castells i Solbes. Desorientat, el funcionari nordamericà manifesta una perplexitat final: "¿Per què els socialistes catalans lluiten amb el PSOE prioritzant allò català per sobre d'allò socialista?". I l'única resposta que se li acudeix és la relació entre el PSC i... els bisbes.

El cas és que, sense necessitat d'informes -ni de bisbes-, l'electorat socialista ha tingut la mateixa sensació que el cònsol dels EUA. El PSC no ha tingut una estratègia nítida, ni tan sols comprensible durant els seus anys de govern. Ha pactat un Estatut, però l'ha esmenat; ha fet president Maragall, però l'ha substituït per Montilla; ha anat a la manifestació del 10-J, però n'ha marxat corrents... El mareig és tan gran que, en acabar de llegir l'informe, qualsevol té la sensació que Todd Robinson hauria votat CiU.

COMENTARIS

+1
-1
En los EEUU todo es muy confuso
Jesus Hermida desde New York, 16/12/2010 a les 18:32
Buenas tardes, and Good Lock. En los EEUU se tiene un conocimiento bastante impreciso de la realidad española, menos aún de la catalana, a la que asimilan con el vocablo inglés catalepsy,lo que tal vez induzca a error. Recuerdo que en una fiesta de recepción en la embajada polaca en Whasington, USA, , mi aprecidado colega Mr.Spocker de la cadena publica de noticias News From Alaska Today,acreditado politologo en temas de Mediterraneo Sur, Graduado en Prince Town, etc. etc. no supo ubicar correctamente la ciudad de Barcelona, error muy típico y hasta bien considerado en ciertos ambientes intelectuales norteamericanos.Situó Barcelona, que para la mayoria de los norteamericanos es como hablar de Ulan Bator, en lo que debió ser Betanzos, Galicia. Le hice notar el error no sin cierto tono de disculpa: " Don´t worry. colleguee, Betanzos too beging by B of Burro, heheheh". Afortunadamente my aprecidado colega no habla ni una palabra de castellano, así que me dijo: "You´re a Big Guy, Jesus". En fin, una pequeña anécdota para amenizar el foro. Jesus Hermida, New York
+0
-0
Error
Gelet, 16/12/2010 a les 17:47
Totalment d'acord amb "No ho capten",tots basen les davallades en l'eix esquerra-dreta i aquest a hores d'ara és erroni.El nou eix de la política catalana,encara que els resultats de Ciu puguin indicar el contrari,és independentisme-unionisme.
Creuen que canviant uns quants personatges tot seguirà igual i el que han de canviar és el discurs.
+0
-0
Error
Gelet, 16/12/2010 a les 17:23
Totalment d'acord amb "No ho capten",tots basen les davallades en l'eix esquerra-dreta i aquest a hores d'ara és erroni.El nou eix de la política catalana,encara que els resultats de Ciu puguin indicar el contrari,és independentisme-unionisme.
Creuen que canviant uns quants personatges tot seguirà igual i el que han de canviar és el discurs.
+2
-4
De ahí nace la tos a la gallina
Eduardo González Palomar (Manlleu), 16/12/2010 a les 16:33
En son de qué, nuestros representantes políticos en Catalunya, interpretaron que esto de gobernar las instituciones públicas iba de colocar cargos públicos de confianza (designación digital) en grado sumo. Por obra y gracia del Tripartito, en torno a medio millar de afines han comido la tira de tiempo de olla grande y ahora toca apearles el tratamiento porque quien presidirá la Generalitat en modo alguno aceptará esa bola. En una de esas, el más que posible sucesor a la Presidencia ya ha manifestado su intención de reducir en un burlesco porcentaje aquellos que los sustituirán. No es necesario masturbarse la mente para llegar a la conclusión de que resulta enormemente tentador para sus incondicionales políticos cubrirse el riñón, durante unos años, por medio de una mera y arbitraria designación oficial. En contraposición, solo pasa por gran estadista quien demuestra la talla de su liderazgo al moderar principalmente a sus propios partidarios. Con semejante declaración de intenciones, sólo nos resta, a los contribuyentes, hacer de tripas corazón o encomendarnos a san pies para evitar quedarnos en la espina de Santa Lucia. Es obvio que en todas partes cuecen habas, pero en la Comunidad Autónoma donde nací a calderadas y peor aún si, en dos palotadas, cualquier lugareño nos señala un ayuntamiento de minúsculo villorrio de nuestro territorio en el que hallaríamos una o varias de estas figuras de las que tanto goza rodearse quien ostenta el Poder. Es más viejo que mear en pared que mezclando lo malo con lo peor, en esta cuestión no iba a ser una excepción, dejamos el castaño oscuro para caer de bruces en la oscura boca de lobo. En sustancia, como la falta de liquidez de la tesorería pública es concluyente y ni a la de tres vamos a vedar el irreductible apego que demuestran nuestros gobernantes a obsequiarse con cargos de confianza, parece sensato exhortarlos a que se den el gusto cuando el número sea razonable; cuando no, que el mal hábito lo sufraguen de su bolsillo y todos henchidos de satisfacción… pasando de cuatro, cada uno fuma de su tabaco.
+0
-1
SCOOP FRIKILIKS:
Anònim, 16/12/2010 a les 12:59
LO 100% DELS GUANHADORS AL LOTO COMPRAN BITLLETS DE LOTERIA.

MOOOOOOLT ÚTIL & INTERESSANT DE SABER.
ESPERO QUE FRIKILIKS NOS DIGA QUE VEI CLAR QUE NOS AUTO DETERMINAREM!
+16
-4
El PSC és un partit castellà.
A. Nònim, 16/12/2010 a les 10:55
Espanya = Iugoslàvia = Unió Soviètica.

Castella = Sèrbia = Rússia.

La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.

Destruir nacions és un crim contra la humanitat.

El PSC és un partit castellà que treballa al servei de la nació castellana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

CATALÀ SEMPRE.

GENOCIDI NACIONAL NO.

LA FELICITAT ÉS UN MITE.

LA INFELICITAT ÉS REAL.

EL DOLOR FA MAL.

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+3
-2
Del 10J al 28N
AliBay, 16/12/2010 a les 10:24
Si el PSC, a més d'anar a la manifestació, s'hagués posat amb ganes darrera la pancarta, hauria mantingut o millorat fins i tot els resultats electorals. Amb el seu voldre-i-doldre el 10J i el seu arrauliment voluntari al racó de l'escanyolisme el 28N, ha aconseguit els resultats més catastròfics de la seva història.

En canvi, tot i que CiU no s'ha presentat com a netament independentista, recollint el clam del 10J, sinó només com a no beligerant en aquest tema i com a antídot contra la crisi, ha aconseguit uns resultats més que bons.
+2
-1
no ho capten
Anònim, 16/12/2010 a les 10:11
Aparentment els partits que han perdut les eleccions (PSC i ERC, sobretot, però també ICV i CC) mostren disposició autocrítica, però és totalment superficial i enfocada, erròniament, a la renovació de quadres dirigents. Ni PSC reconeix les seves incoherències ni ERC els seus errors estratègics com a causa fonamental del seu fracàs. Els canvis de dirigents n'han de ser una de les conseqüències, però els lideratges no han estat el problema en sí, sino les incoherències de discurs i decissions que han frustrat i fins i tot irritat el seu electorat natural. Però clar, centrar-ho en les cares és el més fàcil...
+2
-3
EWns cal CiU.
Arnau Mir de Tost, 16/12/2010 a les 09:44
Ens cal tenir als USA del nostre costat, per aixó i per mil coses més a la Nació catalana li cal CiU.
+2
-3
Centrisme
Josepvf, 16/12/2010 a les 08:32
Ciu ha deixat clar, que es una força de centre, històricament ha fet acords tant amb la dreta com amb l\\\'esquera espanyola, no s\\\'ha casat mai amb els mateixos, depent de cap on bufa el vent i pels interesos de Catalunya ha fet. Aquest diferencial respecte le tripartit es moltissim, el tripartit no ha sabut portar gaira be res de bo a Catalunya, tot i que al Govern Espanyol es suposava que eren amics.
+1
-2
Habilitats
Marcel, 16/12/2010 a les 07:50
Certament, CiU ha sabut connectar amb la voluntat de l'espai central de l'electorat. Però ho tindrà francament difícil: haurà d'afrontar la degradació de les condicions socials del país, el col·lapse financer de la Generalitat i l'incompliment de les promeeses en l'àmbit nacional. Se'n sortirà? Vegeu el bloc
http://perabonspatrciis.blogspot.com

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

El debat d'investidura, al minut


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: