Vota
Resultat:
10 vots
Actualitzat el 20/12/2010 a les 00:01h

El deute que deixa el Tripartit

En què s’assembla l’esquerra a Cristòfor Colom? G. B. Shaw va respondre així: “En que no sap on vol anar, ni sap per on anar-hi, i tot ho fa amb els diners pels altres”. L’epigrama és del tot aplicable al Tripartit, que no ha tingut mai projecte, relat, full de ruta, ni acord entre PSC, ERC i ICV, tret d’una sola cosa: que tot el que fessin, seria sempre pagat amb els diners dels altres. (“Altres” que, en aquest cas, significa tots nosaltres: és a dir, els contribuents).

El Tripartit passarà a la història com a paradigma del malbaratament de recursos. Segons el Banc d’Espanya, l’endeutament ha crescut de 14.000 milions d’euros el 2006 a 30.300 milions el setembre passat. En quatre anys, més deute que en els 23 de Pujol! I això sense comptar amb el dèficit ocult que, segons algunes agències de qualificació, pot ser sensiblement superior: 53.000 milions.

Tot plegat, amb l’afegit d’algunes paradoxes. Primera, que aquest dèficit desorbitat no s’ha traduït en cap obra de govern visible: el Tripartit no ha fet quasi res, tret de resistir en el dia a dia. Segona, que la Generalitat ha fet via cap a la fallida amb el “millor acord de finançament de la història”, segons Montilla. Tercera, que Antoni Castells té la barra encara de treure pit i intenta vendre’s com a bon gestor.

On han anat a parar aquests diners? A gestionar incompetència. I, de manera preferent, a inflar de manera desproporcionada la nòmina amb 70.000 nous empleats públics. I que no em vinguin amb la cançoneta dels mossos, metges i mestres, perquè les tres “m” han estat una petita part de les noves col·locacions, que han estat orientades bàsicament a cobrir les necessitats laborals de militants, amics, coneguts i saludats. Això és l’esquerra: la utilització del poder per a finalitats particulars, però sempre ben disfressades amb els tòpics suats de la igualtat, la solidaritat i el progressisme.

A aquesta miopia general de l’esquerra del país, cal afegir la doble miopia d’ERC com a partit teòricament independentista. Fins i tot suposant que la prioritat d’Esquerra fossin les polítiques socials (i no col·locar Apel·les Carod), tothom amb dos dits de front sap que els diners necessaris cal anar a buscar-los a Madrid. I, òbviament, José Montilla no era el millor company de viatge per anar a plantar la canya a Zapatero.

El resultat del despropòsit és patent: la Generalitat en fallida, les polítiques socials on eren i milers de funcionaris inútils que serà impossible despatxar i hipotecaran el futur del país. Enhorabona!

Navega per les etiquetes

tripartit

COMENTARIS

+0
-0
El ciment que aguanta els tripartits
Arnau Mir de Tost, 20/12/2010 a les 09:47
Be, és de domini pùblic que el ciment que cohessionaba al tripartit (no, que encara cohessiona al tripartit allà a on encara existeix) no és altre que el saqueig sistemàtic dels presupostos pùblics, per aixó i per res més els han fet.

No hi ha res més.
+0
-1
DE QUI COBRES?
Anònim, 20/12/2010 a les 09:36
Apa que no es veu de qui cobres, això no és periodisme, és demagògia!
En 23 anys veu tenir casos com el del conselleret aquell de PTOP que va plegar qüita corrent,les vostres academies de formació pels aturats...
magnes obres inútils com el cremallera de Montserrat, el telefèric d'Olesa a Esparreguera...
Veu fer un Eix transversal que ja se savia que seria problemàtic...
En Macià Alavedra i en Prenafeta fent i desfent...ara fent cua als tribunals...
Va cremar mig Catalunya,els incendis no són culpa vostra, però la manca de recursos si...
ah, sense anar a cap hemerotèca, que llavors la llista seria llarga...
i us permeteu criticar amb aquesta impunitat...
és el que té l'ase que veu la palla a l'ull de l'altre...
+0
-0
Diners
Anònim, 20/12/2010 a les 09:31
amb els diners pels altres --> amb els diners dels altres
+0
-1
Esqurres miserables i corruptes!
Anònim, 20/12/2010 a les 09:26
El tripartit es una babrica de funcionaris falsos, de galtes d'amples butxaques, de quinquis socialistes; per cert, la crisi a Alemanya ja ha passat per que manen els neo-liberals, i al sud de les Esquerres Tercermundistes la crisi es total; Visca el Neo.liberalisme, mori el socialisme que ens vol convertir a tots en rates amb molta gana, tret dels montilles i els 40.000 camarades engreixats com icetes o puigcossos amb molta grasa de sobres!
+2
-1
Cara dura
Anònim, 20/12/2010 a les 09:14
Puigpelat no parlis gaire que tots sabem que també cobres de CiU! Amb diners de tots esclar!
+1
-1
Esquerra... i dreta
Jaume (Gràcia), 20/12/2010 a les 08:43
Com que ets un ultra neo-con, ara les esquerres deixen deute. Resulta que:

(1) el psoE delegació cataluÑa (aka Psc) NO ÉS d'esquerres.
(2) la crisi que arrosseguem ara, si tinguessis una mica de pesquis, i llegissis, veuries que és endèmica del sistema que tu i els altres, que viviu a costa dels altres, defenseu.
(3) la crisi immobiliària la van començar els bancs durant l'època del l'ansar, que, com tothom sap, són comunistes (branca leninista).

En definitiva, el castillos (aka castells) ha buidat la caixa pq és un XORISSO, com els sociates, i els teus amics de CyU (que tenen la mà foradada). Però tu, com que ets un SECTARI, només veus la biga a l'ull de l'altre i et deixes la biga del teu. Però com que ningú no et fa ni cas, cap problema.

Encara em reca d'haer comprat un parell de llibres teus. Quins diners més malaguanyats...
+4
-2
Castells, delicte continuat
Anònim, 20/12/2010 a les 06:48
En Castells, en qualsevol pais civilitzat, estaria a la presó; Complir els pressupostos es una obligació; buida la caixa, malversar i gastar com si aixó fos un festa, es un delicte; Castells, quina vergonya!!!
+2
-2
Caca de la vaca
lacasadelabomba.blogspot.com, 20/12/2010 a les 05:52
Excel.lent fotografia de la realitat.
Però i ara què?
Del concert econòmic hem passat al pacte fiscal, i del pacte fiscal s'en parlarà quan a Madrid hi hagi un govern que necessiti a CiU. O sigui, caca de la vaca.
Com és possible que la miopia sigui una plaga a Catalunya?

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Francesc Puigpelat    
Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) és escriptor i periodista. Per a guanyar-se la vida ha treballat a El País i La Vanguardia, ha estat deu anys col·laborador de l’Avui i ara dirigeix el diari digital Catalunya Oberta. Com a escriptor, ha publicat una quinzena de títols, entre els que destaquen Apocalipsi blanc (premi Josep Pla, 1999), La ruta dels almogàvers, Els Llops (premi Carlemany, 2005) i La segona mort de Jesús de Natzaret.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: