Dilluns, 20 de desembre de 2010 | 18:51
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Marta Casals: polifacètica per combatre la crisi

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Barcelona, ciutat d'artistes
Marta Casals: polifacètica per combatre la crisi
16/12/2010 18:21
estudio de Marta Casals
X. Prera.- L’art, en no ser un bé de primera necessitat, es ressent en temps de crisi. Marta Casals, però, no s’arronsa, i creu que és moment de no quedar-se al taller, de recórrer galeries ‘book’ en mà per obrir camins i fer-se un lloc per quan el vent torni a bufar de cara.
El cas de la Marta Casals no és estrany d’escoltar entre el col•lectiu d’artistes barcelonins. La gent, quan té dificultats, el primer que s’ha de garantir és el plat a la taula, i l’art, com l’oci en general, és el primer que cau de la llista de despeses.

Casals ho explica molt gràficament: “Al principi de la meva carrera pintava molt pitjor, però venia molt més”. Ella, però, manté l’ànim de seguir treballant per guanyar-se la vida fent el que li agrada, és a dir: pintant i dissenyant.

Belles Arts i Disseny

Natural de Figueres però establerta –i ben establerta- a Barcelona, aquesta jove artista va estudiar Belles Arts i Disseny Gràfic abans de treballar per diferents empreses relacionades amb el món de la publicitat i el disseny. Fa tres anys, però, va decidir donar un tomb i “vaig decidir començar a treballar per a mi mateixa, a pintar més del que ho havia fet mentre treballava”.
Marta casals guellDes de fa un temps comparteix un taller amb la Yoya Sanllehí, amb qui ja va conversar CatalunyaPress, al districte de Sarrià-Sant Gervasi. Considera que de la crisi actual “algun dia ens en sortirem, i llavors serà clau tenir una mica de currículum”. És per això que creu en la importància de “recórrer les galeries, book en mà, per convèncer i que la teva obra es vegi quant més millor”.

La importància d’Internet

Una altra de les claus és Internet. Casals assegura convençuda que “actualment, qui no té web no existeix”. Ella també te un bloc, mentre que, de moment, les xarxes socials –Facebook- ho destina més a l’oci, tot i que comença a estar molt atenta al que fan les galeries a través de la xarxa.

Ha intentat les vendes per Internet, que fa un parell d’anys funcionaven molt bé i eren un percentatge important per a molts artistes, i es promociona a diferents webs col•lectives com BarcelonaFanatics, Artistas de la Tierra o Fomentarte, però reconeix que malgrat sortir-se’n, no és el millor moment.
Marta casals platjaDistints ‘pals’

Casals és una artista polifacètica. Va veure a temps que tancar-se en una disciplina podia condemnar-la, i en acabar Belles Arts, va decidir estudiar Disseny Gràfic, i ja ha creat distints webs per a empreses i particulars.

Respecte a la seva pintura, sol inspirar-se en paisatges urbans –li encanta Barcelona- però també en les platges de la seva Costa Brava natal. Sense oblidar la figura central de la dona en tota la seva obra. El dit, polifacètica.

Contacta amb ella:


Web
Bloc

Amb la col·laboració de Barcelona Fanàtics
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1