Dimarts, 21 de desembre de 2010 | 18:45
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rivera no s'entén amb Laporta

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demana empara al Parlament perquè intervingui en el funcionament del Grup Mixt
Rivera no s'entén amb Laporta
Política 16/12/2010 20:27
EP.- El president de C's, Albert Rivera, ha demanat a la nova presidenta del Parlament, Núria de Gispert, que la Taula intervingui en la disputa que mantenen el seu partit amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI) pel funcionament del Grup Mixt al llarg de la legislatura.
En declaracions als periodistes després de reunir-se amb De Gispert, Rivera ha explicat que demanarà a la Mesa que impulsi una modificació del reglament de la Càmera que permeti als dos partits del Grup Mixt actuar de forma autònoma, i no sota la lògica d'un grup parlamentari ordinari.

Després de les eleccions catalanes del 28 de novembre, el Mixt el formen quatre membres de SI i tres diputats de C's, per la qual cosa, atenent a la normativa, dues formacions, antagòniques ideològicament, han de coordinar-se per promoure iniciatives legislatives.

L'article 24.2 del reglament estipula que, per promoure iniciatives, el Mixt ha d'estar constituït per un mínim de cinc membres i tenir el suport de la majoria dels seus diputats, per la qual cosa SI podria imposar el seu major pes parlamentari per impulsar les seves mesures i vetar les de C's.

Es dóna la circumstància que, el partit que lidera Laporta té un escó més que la formació que dirigeix Rivera, malgrat que en total C's va obtenir el 3,4% dels vots i SI el 3,28%, amb prop de 3.600 vots menys.

Rivera ha desvetllat que la seva formació havia sondejat la possibilitat que PP i PSC els cedissin un diputat cadascun per poder formar grup propi, una hipòtesi que ha estat descartada per les dues forces, encara que ambdues s'han mostrat obertes a estudiar la modificació del reglament que sol·licita.

Laporta li resta importància

"No pactarem la cessió d'un diputat a canvi d'una decisió política", ha assenyalat per la seva banda Laporta després de reunir-se amb la presidenta de la Mesa, Núria de Gispert, davant la possibilitat que SI donés suport a la investidura de Mas a la primera volta a canvi de la cessió d'un diputat per solucionar així el problema de convivència entre el seu partit i Ciutadans.

Davant la petició del líder de C's, Albert Rivera, que la Mesa del Parlament intercedeixi en el funcionament del Grup Mixt i doti d'autonomia als dos partits que el formen, Laporta ha sostingut que aquest aspecte s'ha de solucionar "dins del Grup Mixt" .

El també expresident del FC Barcelona s'ha mostrat convençut que no hi haurà problemes entre les dues forces "perquè hi haurà un respecte absolut" i treballaran per organitzar el millor possible, i que tant C's com el seu partit tenen la presència que els correspon segons els seus resultats electorals.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1