Dimecres, 22 de desembre de 2010 | 19:07
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Chaves sol·licita un informe per eliminar "possibles duplicitats"

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Espera arribar a un gran acord amb les CCAA
Chaves sol·licita un informe per eliminar "possibles duplicitats"
Economia 21/12/2010 20:32
EP.- El vicepresident tercer del Govern i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha anunciat que ha sol·licitat a l'Agència d'Avaluació de les Polítiques Públiques l'elaboració d'un informe relatiu a l'eliminació de les "possibles duplicitats, solapaments i ineficiències" del model autonòmic.
Chaves espera que les seves conclusions puguin servir de base a un gran acord en una Conferència de Presidents o a les corresponents conferències sectorials.

En la seva compareixença davant la Comissió de Política Territorial del Congrés dels Diputats, Chaves ha assenyalat que "tots som conscients" que el desenvolupament de l'Estat de les Autonomies ha produït "certes disfuncions i duplicitats que cal corregir o millorar permanentment".

De fet, ha afirmat que "dia a dia s'actualitza" l'Estat autonòmic a través de la coordinació i cooperació de les administracions públiques, les quals estan "donant els seus resultats tant per avançar cap a la sortida de la crisi com a fer una cooperació més eficient".

Malgrat aquesta "actualització", el vicepresident tercer ha avançat l'elaboració de l'informe de l'Agència d'Avaluació de les Polítiques Públiques amb vista a l'eliminació d'aquestes duplicitats, "sempre des del respecte a les competències de les comunitats autònomes".

Una vegada més, Chaves ha expressat la seva "plena confiança" en l'Estat de les Autonomies, però ha advocat per eliminar aquestes duplicitats, un problema que, al seu judici, no se soluciona "fent marxa enrere en el sistema autonòmic" com, segons ha dit, proposa el PP.

Però el diputat 'popular' Rafael Merino ha acusat al ministre de saber quins són les duplicitats i solapaments de les competències autonòmiques i estatals, per la qual cosa no creu que "tranquil·litzi" encarregar un informe d'aquestes característiques.

No obstant això, el vicepresident tercer ha preguntat a Merino si alarma més voler evitar duplicitats de competències o proposar la remodelació de l'Estat autonòmic, i si amb aquest plantejament el PP pretén modificar el Títol VIII de la Constitució, el qual estableix l'organització territorial de l'Estat.

"Hem encarregat l'informe per veure si podem evitar duplicitats i millorar la qualitat de vida dels espanyols. No cal alarmar-se ni esquinçar-se les vestidures. Vostès són els que estan parlant de remodelació de l'Estat autonòmic", ha explicat, després de la qual cosa Merino ha contestat que és el Govern el que genera alarma en dir que va a estudiar les duplicitats "en comptes d'aplicar reformes i solucions".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1