Dimecres, 22 de desembre de 2010 | 19:08
Vostè es troba a: Inici > Política >

Cop a l'educació catalana

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Suprem equipara el castellà i el català a les escoles
Cop a l'educació catalana
Política 22/12/2010 15:14
El Tribunal Suprem ha donat la raó a uns pares que volien que els seus fills rebessin les classes en castellà i català a Catalunya i obliga a la Generalitat a modificar el sistema d'immersió lingüística a les escoles per equiparar tots dos idiomes.
L'alt tribunal adopta aquesta decisió en tres sentències de la Sala del Contenciós-Administratiu que responen a les demandes que van realitzar els pares de diversos alumnes que reclamaven que el castellà fora "reintroduït com a llengua vehicular de forma proporcional i equitativa en relació al català en tots els cursos del cicle d'ensenyament obligatori" i demanaven que "totes les comunicacions, circulars i qualsevol altra documentació" del centre, tant oral com escrita, els foren dirigides en castellà, d'acord al principi de cooficialitat de les dues llengües.

El Suprem afirma que les escoles hauran de "preguntar per la llengua habitual" que els pares d'alumnes volen per als seus fills i estima així els recursos interposats per diversos progenitors contra diverses resolucions emeses en 2006 per la Conselleria d'Educació.

Fins ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya s'havia basat en la Llei de Política Lingüística de 1998, que estableix que el català s'utilitzi "normalment com a llengua vehicular i d'aprenentatge" en l'ensenyament no universitari per desestimar els recursos dels pares.

Conseqüències

La sentència, recolzada en la decisió del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, trastoca el sistema educatiu català vigent des del restabliment de la democràcia i pot provocar greus repercussions en les relacions entre Catalunya i l'Estat.

Consulti les tres sentències: primera, segona i tercera.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1