Dimecres, 22 de desembre de 2010 | 18:57
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Millás i Galeano, premis de Periodisme Vázquez Montalbán

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els guardons recorden la figura del periodista català
Millás i Galeano, premis de Periodisme Vázquez Montalbán
22/12/2010 14:34
Juan José Millás y Eduardo Galeano
Juan José Millás i Eduardo Galeano han estat distingits amb el Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva setena edició i en els apartats, respectivament, de Periodisme Generalista i Periodisme Esportiu.
Aquest guardó vol recordar un any més la figura i l'obra d'un periodista que va fer del rigor, l'ètica, el compromís social i l'autocrítica una constant en el seu exercici professional.

El Jurat de la categoria de Periodisme Generalista guardona el periodista i escriptor Juan José Millás (València, 1946) per “haver donat una empremta literària als gèneres periodístics”, així com “una mirada singular i compromesa en l’exercici del periodisme”.
Manuel Vázquez Montalbán
 Millás, que ha dit que “la novel·la, el conte i el periodisme són territoris que es complementen”, ha rebut reconeixements en aquests diferents àmbits. Millás és columnista del diari El País i col·labora habitualment amb la Cadena Ser, entre d'altres.

El Jurat de la categoria de Periodisme Esportiu ha concedit el guardó a Eduardo Galeano, (1940 Montevideo, Uruguai), periodista i escriptor de referència al seu país i en la literatura iberoamericana. La seva obra combina diferents gèneres: el documental, la ficció, el periodisme i l’anàlisi política i històrica. El llibre El fútbol a sol y a sombra (1995) és la seva obra capital en el gènere del periodisme esportiu. L’any 2010 va guanyar el prestigiós guardó Stig Dagerman de Literatura.

El Premi Internacional de Periodisme Vázquez Montalbán, en la seva categoria de Periodisme Generalista, està convocat conjuntament pels diaris Avui, El País i El Periódico de Catalunya, el Grupo Planeta, Random House Mondadori i el Col·legi de Periodistes. Pel que fa a la modalitat de Periodisme Esportiu, el convoquen la Fundació FCBarcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1