Dijous, 23 de desembre de 2010 | 18:38
Vostè es troba a: Inici > Política >

Artur Mas, nou President de Catalunya

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Set anys després, Convergència torna al Palau de la Generalitat
Artur Mas, nou President de Catalunya
23/12/2010 13:32
José Montilla felicita a Artur Mas
CatalunyaPress.- L'abstenció del PSC ha permès la investidura d'Artur Mas i Gavarró com a 129è President de Catalunya, després de fracassar en els seus dos intents anteriors d'aconseguir el Palau de la Generalitat. La majoria simple, els 62 vots de Convergència, ha estat suficient en segona volta.
L'acord aconseguit aquest dimecres entre CiU i PSC, que ha estat rubricat hores abans de la investidura de Mas pels Presidents dels grups parlamentaris de tots dos partits, Oriol Pujol i Joaquim Nadal, respectivament, ha permès la investidura de Mas per majoria simple.

En total, Mas ha obtingut 62 vots, que com ha remarcat Joaquim Nadal, no suposen una majoria absoluta, i els 28 del PSC s'han abstingut. En canvi, han votat en contra de la seva segona investidura 45 diputats, un terç de la cambra: 18 del PP, 10 d'ICV-EUiA, 10 d'ERC, 4 de SI i 3 de C's.

En el seu primer discurs després de ser elegit president, Mas ha agraït a Jordi Pujol la confiança que va posar en ell quan ho va escollir, a Maragall haver impulsat el nou Estatut de Catalunya, i al seu antecessor en el càrrec, José Montilla, per les relacions cordials que han mantingut en els últims quatre anys que, en paraules del nou president de Catalunya, han permès assolir pactes d'estat en els temes més importants i que ha permès també la seva investidura.

Mas s'ha definit com un servidor, i no un salvador, enamorat de Catalunya i de la seva gent, ha desitjat poder deixar un bon llegat al seu substitut. "No ho he tingut fàcil per arribar fins aquí i només sento agraïment i respecte cap a tot el món, cap als companys i també adversaris", ha recalcat Mas, destacant que aquest sentiment és el que li permetrà tenir actituds positives al llarg de la legislatura.

Després del discurs, la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha donat per tancada la sessió que l'ha investit com a 129 president de la Generalitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1