Dijous, 23 de desembre de 2010 | 18:21
Vostè es troba a: Inici > Municipis >

Desmantellat un taller de confecció on s'explotava a immigrants

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Sabadell
Desmantellat un taller de confecció on s'explotava a immigrants
Municipis 23/12/2010 12:09
EP.- La Policia Nacional ha desmantellat a Sabadell un taller de confecció tèxtil on s'explotava laboralment a treballadors d'origen asiàtic, segons han informat fonts policials. En el taller treballaven 18 persones en unes condicions deplorables, i els dos propietaris han estat detinguts per un presumpte delicte contra els drets dels treballadors.
Sabadell Taller il·legal
La policia va iniciar la investigació al maig en tenir coneixement de l'existència d'un local a Sabadell en el qual s'estarien duent a terme activitats laborals que podrien vulnerar els drets dels treballadors.

L'operació va permetre esbrinar que es tractava d'una empresa de confecció on treballaria un nombre de persones, totes elles d'origen asiàtic, molt superior al que existeix constància en la Seguretat Social.

A més, la policia va comprovar que l'entrada i sortida del personal es realitzava adoptant mesurades de seguretat, com per exemple la disparitat d'horaris.

En coordinació amb la Inspecció de Treball, la Policia Local i un intèrpret de xinès, la policia va realitzar una intervenció sobre el personal, documentació i estat de les instal·lacions del local investigat.

El taller de confecció es trobava situat en la planta baixa d'una nau industrial, integrat per 36 màquines de cosir, centres de planxat industrial, una rematxdora i nombrós material per a l'elaboració de les peces.

La primera planta estava habilitada com a habitatge per als treballadors, en unes condicions d'amuntegament i insalubritat. En el moment del registre, part dels empleats es trobaven en el taller i la resta a la zona de residència.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1