Vota
Resultat:
4 vots
Quico Sallés | Actualitzat el 24/12/2010 a les 23:59h

Passadissos amb Creedence Clearwater Revival

Dijous plovia al Parc de la Ciutadella. Pluja generosa que donava la benvinguda a un govern que sortia i a un que hauria de fer entrar un nou govern. El Palau del Parlament es vestia de gala, i es guanyava a pes esdevenir l'escenari de l'actualitat política catalana.

Els socialistes, llestos, en veure que plovia no volien quedar xops i més en els temps que corren que albiren tempestes, neus i freds pels exèrcits repartits al llarg i ample de les trinxeres de l'administració catalana.

L'hemicicle agafava aire, s'enfrontava al primer debat polític d'una flamant legislatura. Els convergents corrien pels passadissos amb aquella cara tan catalana que diu "veig a molta gent que feia temps que no veia, potser massa". Sobre les catifes lliscaven sabates enllustrades i acurades performance que reblaven allò tan  nostrat de "nosaltres sí sabem fer les coses".

El debat va presentar un sucós aperitiu dels quatre anys que queden pel davant. Un Artur Mas sòlid, feiner i amb posat que aquí només es farà foc en barbacoes autoritzades.

Joaquim Nadal va reblar la seva idea, que el PSC és el flotador per emergències, tot explicat amb subordinades d'ample espectre. Nadal quan s'hi posa sap que guanya, sinó no l'hi troben. Nadal és l'Últim Mohicà de la gran política catalana de les tres is:  il·lustrat, institucional i intel·ligent.

Alícia Sánchez-Camacho, descol·locada, va enfilar un discurs fluix, desmesurat d'espanyolisme i potser massa marcat per un atac de banyes. Joan Herrera va identificar-se en una figura que convé tenir a la cambra: en Teo al Parlament. Doctrina zen per si algú avança massa per la dreta.

Joan Puigcercós, farragós, va decidir immolar la seva capacitat de ser algú, i de retruc, que Esquerra tingui la representativitat que mereixen les seves sigles. Massa bilis, i en política, la bilis és mala consellera.

Joan Laporta, audaç i irònic, sap que només té a guanyar i, dijous, es va guanyar el paper de l'oposició nacionalista. Deixarà fer, als qui al seu criteri són autonomistes, el darrer intent amb la pastanaga del concert; i ell, coherent en un objectiu, insistirà en què l'única alternativa és la que ell i els seus tossuts companys de files proposen. Albert Rivera, entremaliat amb l'oratòria, va presumir d'espanyolisme català. Té corda i la farà anar.

Debat distret per una legislatura que podria ser soporífera. Però no cal patir perquè els petits tindran joc i voldran pujar a la xarxa amb ganes de brega. Ja es veurà com els dos grossos eviten perdre la compostura, els ecologistes fan el que han de fer, i els altres, que es posin tranquils i es comprin un lloro, perquè ara per ara no compten.

Plovia, però quan Mas va sortir del Parlament després d'haver dinat en família, el sol acaronava la Ciutadella. I em va venir al cap la cançó de John Fogerty interpretada magistralment per Creedence Clearwater Revival. S'auguren núvols i “vull saber, sr. Mas, si alguna vegada ha vist la pluja caient en un dia assolellat?” Passa poques vegades.

Navega per les etiquetes

eleccions al parlament

COMENTARIS

+0
-0
Els madrilenys no són tan rucs
Anònim, 25/12/2010 a les 10:34
El més greu és que ja se sabia que passaria això, perquè per quins set sous es podien pensar que els madrilenys, encara que malgastadors segons la llegenda, serien tan rucs d'anar a passar per una autopista de peatge quan en tenes unes altres paral·leles i sovint fins i tot millors, totalment de franc al costat
Aquestes autopistes seran sempre deficitàries i molt més amb la crisi i la pujada del cru. Que s'ho rumiïn els de CiU peqruè l'any que ve tornarem amb la mateixa canço. No hem d'oblidar que hi ha 7 ministres madrilenys al govern de Zapatero
+2
-0
CIU I PSC HAURAN DE DONAR EXPLICACIONS AL PARLAMENT
euro, 25/12/2010 a les 00:12

http://blocs.esquerra.cat/joan-tarda/bloc/ya-pueden-passar-por-caja-sobre-els-milions-a-les-autopistes-madrilenyes


"Ya pueden passar por caja":
Sobre els milions a les autopistes de Madrid.

Dimarts es va consumar el fet, tal com ja vam anunciar. Es va aprovar aportar diners públics a les autopistes radials de Madrid (el 2011 serà només el primer any!) perquè no han cobert les expectatives de guanys previstos. Si no pagues la hipoteca, els bancs t'embarguen i perds la propietat i, encara més, compromets anys de penúries futures, i les petites empreses tanquen perquè no poden fer front als imperatius del mercat en un context d'aixetes tancades quant al crèdit. Són les regles del joc del sistema, ens diuen, però pel que fa als grans les regles són distintes. Per això, el govern espanyol i CiU es pleguen a les exigències dels grans grups econòmics, tot apel.lant a la "legalitat". Heus ací, doncs, un altre exemple de la manca de capacitat i de resposta polítiques de la socialdemocràcia espanyola i del poder dels interessos econòmics per establir mesures distintes.
Novament, ho vam denunciar des de la tribuna. Certament, vam complir amb la nostra obligació, però, alhora, vam sentir molta impotència perquè, a més, hem d'escoltar com se'ns acusa de demagogs.

La señora VICEPRESIDENTA (Cunillera i Mestres):
Por el mismo grupo, tiene la palabra el señor Tardà.

El señor TARDÀ I COMA: Gracias, señora presidenta.
Señorías, subo a esta tribuna para denunciar una indignidad, colada por las puerta de atrás de la ley del
servicio postal. Hoy aprobarán inyectar dinero a los poderosos, a los concesionarios de las autopistas radiales de Madrid básicamente, porque sencillamente no han alcanzado los beneficios previstos. No había dinero en
los presupuestos para la dependencia, no había dinero para la inmigración, han fulminado los 426 euros para los que no tienen ya nada, pero sí han encontrado dinero para los más ricos. Tal y como decía el compañero
Gaspar Llamazares, 81 millones solo en el primer año, en 2011. Se trata de una inmoralidad. Mientras los ciudadanos sin empleo aumentan a miles y las pequeñas empresas cierran a centenares, las grandes empresas
nunca pierden. Y cuando no ganan suficiente, ahí acuden ustedes para hacer leyes, a fin y efecto de que, pobrecitos,
se les puedan garantizar los beneficios. Rechazamos la inmoralidad del acto de hoy y señalamos como
culpables al Partido Socialista y a Convergència i Unió.
Que un partido catalán y catalanista se haya convertido en el catalizador de esta vergüenza, teniendo en cuenta
que en Cataluña vivimos la cultura del peaje precisamente por falta de inversiones del Estado español, es
francamente doblemente vergonzante y doloroso. Les pedimos a ustedes —yo se lo pedí al señor Sánchez i Llibre— que la retiraran. No quisieron. Ustedes hoy han culminado este proceso. Ustedes están muy felices y contentos, han rendido pleitesía a los más poderosos en detrimento de los ciudadanos, ustedes contentos y el señor Florentino Pérez todavía más. Ya pueden pasar por caja.
Muchas gracias.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Què cal fer respecte a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles?
Vots totals: 241


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: