Dissabte, 25 de desembre de 2010 | 18:09
Vostè es troba a: Inici > Notícia del dia >

Mas confirma a Felip Puig al capdavant d'Interior, com un dels homes forts del nou Govern

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president de la Generalitat busca encara tres independents per l'Executiu
Mas confirma a Felip Puig al capdavant d'Interior, com un dels homes forts del nou Govern
Notícia del dia 25/12/2010 08:51
El president de la Generalitat, Artur Mas ha confirmat a Felip Puig com a nou 'conseller' d'Interior i séra, finalment, un dels homes forts del Govern de CiU, al costat d'Andreu Mas-Colell (Economia i Finances) i Lluís Recoder (Obris Públiques), a més de Francesc Homs, com a secretari de la Presidència. Al marge del nucli dur, Mas cerca ara completar el Govern amb la incorporació de tres independents, amb els quals es troba encara en negociacions.
9mas felip puig
Felip Puig, mà dreta durant anys d'Artur Mas a Convergència i del qui els rumors van insinuar la seva possible sortida de la política, serà finalment un dels homes de confiança de Mas en el nou Govern, al capdavant de la Conselleria d'Interior, un dels pocs departaments en els quals CiU pretén desmantellar l'herència del tripartit.

Puig serà un dels homes forts del Consell Executiu. Ho serà per la seva trajectòria al costat del president de CiU i pel caràcter central del departament que li ha estat encomanat. Té fins i tot ja encàrrecs del president, doncs només arribar ha de derogar el codi ètic dels Mossos aprovat per Joan Saura, el seu predecessor, en l'últim sospir de la legislatura, i ha de reformular la controvertida limitació de velocitat en les carreteres d'accés a Barcelona.
 
Al costat de Puig, els 'pesos pesants' del nou Govern seran Andreu Mas-Colell com a conseller d'Economia i Finances i Lluís Recoder, al capdavant de la Conselleria d'Obres Públiques. Mas busca completar ara el nou Govern amb la incorporació de tres independents que encara no té confirmats.

Tornada al Govern

Mas-Colell va ser exconseller d'Universitats, Investigació i Societat de la Informació en l'últim Govern de Jordi Pujol i, per tant, company de treball braç a braç amb Mas quan aquest últim era conseller en cap de la Generalitat. Mas-Colell serà el responsable de l'economia i de les finances i de la vitalitat de les universitats catalanes. Es reordena així profundament l'estructura organitzativa del tripartit.
 
Una altra peça clau serà Francesc Homs, com a secretari general de la Presidència. Serà un pilar importantíssim, un càrrec de confiança de Mas que, per la seva proximitat al 'president', pot tenir més pes polític que fins i tot un conseller.
 
Segons han reconegut fonts de CiU, Mas està tenint problemes per trobar a professionals aliens a la política que estiguin disposats a donar el salt a la vida pública.

Entre els candidats figuren Rosa Maria Malet, Imma Tubella o Fèlix Riera per a Cultura; Sílvia Giménez-Salinas, per a Justícia; Boí Ruiz per a Salut, i Antoni Abat, de Cecot, per a Empresa i Ocupació (que podria dir-se Economia Productiva).

Consultes als 'savis'

Artur Mas, fins i tot, està fent  ús del seu consell de savis, entre ells Salvador Alemany, per tractar de convèncer a algun d'aquests independents a fer un pas endavant.

Així mateix, encara existeixen dubtes sobre si Universitats anirà finalment adscrit a la Conselleria d'Economia d'Andreu Mas-Colell o tindrà conselleria pròpia, complint la promesa electoral de Mas que tindria independència.

La composició definitiva del futur Govern es coneixerà com a màxim dilluns que ve o dimarts coincidint amb la presa de possessió de Mas com 129 president de la Generalitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1