Diumenge, 26 de desembre de 2010 | 18:26
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

LOTERIES

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
GUILLERMOMULET
LOTERIES
Guillermo García Mulet
23/12/2010 09:29
Avui hi ha gent que ha estat agraciada amb un premi en la loteria de Nadal. Enhorabona pels afortunats. El curiós és que entre els agraciats, hi ha gent que ha estat en risc de perdre el seu habitatge, gent que ha perdut el seu treball i corria un risc. El de perdre fins al seu habitatge per hipoteques. Per això els felicito, de debò. Es podràn deslliurar del llaç econòmic que els ofegava.

En aquests dies, no deixa de ser curiós que les entitats bancàries, a les que no els tremola el pols a l'hora de tramitar les demandes judicials per procedir a l'embargament dels habitatges, envian als seus representants perquè aquests ingressin en les seves oficines els premis aconseguits. A alguns d'aquests premiats, que potser ja tinguessin por de perdre el seu habitatge, se'ls ha d'haver quedat una cara de no entendre res. S'han de preguntar, en el seu fur intern, el motiu de rebre cartes amenaçadores de la seva entitat bancària per retardar-se en els pagaments i que ara,  aquesta mateixa entitat, els posi la catifa vermella amb ofertes d'interessos.

Del que si estic segur, és que dels afortunats que vagin a tractar de liquidar la seva hipoteca, els cobraràn una bona comissió de cancel·lació anticipada,  malgrat les cartes recordatories dels retards en els pagaments de fa quatre dies. És el que tenim, hipoteques en les que, si perds l'habitatge, segueixes debent al banc. Per això m'alegro pels afortunats, poden afluixar la corda que els estreny, quan no, treuse-la.

De totes maneres, en les dates en les que ens trobem, hi ha gent que els ha tocat una altra loteria, i, ja és repetida: Les inundacions per les pluges. M'apesara veure la gent que perd el seu patrimoni, el seu esforç, la seva forma de guanyar-se la vida per l'excés d'aigua. Això em porta a una reflexió: Crec que urgeix que l'administrción competent, prengui, d'una vegada per sempre, mesures per evitar que s'edifiquin habitatges en determinats llocs.

Urgeix que es canalitzin rierols, rambles, rieres, torrents. Però urgeix que es mantinguin nets, que no s'aboquin enderrocs en ells. Urgeix que s'adoptin plans urbanístics que tinguin en compte la possibilitat de pluges extremes. Que s'adonin que els conductes pluvials dels carrers no pot anar pel conducte del clavegueram. Que no es pot edificar en qualsevol costat ni de qualsevol forma. Que els polítics pensin que hi ha loterias en les quals el premi no és gens agradable.

De totes maneres, els desitjo a tots vostès, el millor per a les festes que s'aveïnen, però que no es quedi aquí, que el millor ens duri tota la vida.

BONES FESTES.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1