Diumenge, 26 de desembre de 2010 | 18:25
Vostè es troba a: Inici > Política >

Zapatero comunica al seu nucli de confiança que no avançarà les eleccions ni dimitirà

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El president no revela si repetirà en 2012 perquè vol culminar les reformes
Zapatero comunica al seu nucli de confiança que no avançarà les eleccions ni dimitirà
Política 26/12/2010 00:22
José Luis Rodríguez Zapatero segueix, de moment, sense desvetllar si serà o no candidat a la presidència del Govern pel PSOE per a les properes eleccions generals. Als seus col·laboradors més propers, el seu nucli de confiança, els ha comunicat que esgotarà la legislatura,que no avançarà les eleccions i que estarà al capdavant del Govern fins a març de 2012, al marge que sigui el candidat del partit o no ho sigui, i del que diguin les enquestes.
sabater
Aquesta actitud de Zapatero es veu reafirmada per la seva decidida voluntat d'avançar en el procés de reformes enfront de la recessió econòmica en què s'ha embarcat el Govern des de fa un any i per les possibilitats d'estabilitat parlamentària que li ofereix l'acord amb el PNB i Coalició Canària, al que ara pot sumar-se CiU amb Artur Mas.

La recuperació de la Generalitat catalana per part de CiU i la decisió del PSC de facilitar la investidura del candidat convergent, amb la seva abstenció, obre el pas per a un enteniment entre CiU i el PSOE al Congrés, com va reconèixer el dijous el vicepresident primer, Alfredo Pérez Rubalcaba.

Amb aquesta bona notícia ha culminat per a la Moncloa una setmana de contratemps amb la derrota parlamentària de l'anomenada llei Sinde contra les descàrregues il·legals, el dimarts, i el desconcert causat en les files socialistes pel comentari de Zapatero, dilluns passat en la copa de Nadal a La Moncloa, on va afirmar que ja havia pres una decisió sobre el seu futur.

Zapatero, que segueix sense desvetllar el seu futur ni tampoc quan ho farà, ha reprès el seu discurs i ho ha fet saber, aquests mateixos dies, als seus col·laboradors més propers. D'una banda, manté la seva prioritat política d'esgotar la legislatura duent a terme les reformes pendents, començant per les pensions, a les quals seguiran el desenvolupament de la reforma laboral; la liberalització de serveis; la reducció de càrregues administratives i l'enfortiment de la cooperació autonòmica.

Finalitzar la legislatura

També compte, en la seva voluntat de finalitzar la legislatura, la necessitat de no obrir parèntesis electorals en un moment crític, com són els propers mesos en què Espanya es juga el futur del seu deute i amb ell la seva estabilitat econòmica. I tot això, passi el que passi, en les eleccions municipals i autonòmiques de maig, que es presenten de partida molt negatives per al PSOE.

A més, compta amb un panorama polític que hauria de ser favorable als seus interessos. Està la predisposició al pacte del PNB i Coalició Canària, que ja li van assegurar el suport als Pressupostos de 2011 i segueixen disposats a donar la majoria al Govern en les mesures contra la crisi. Ara pot sumar-se CiU, en recuperar la Generalitat i comptar amb un acord amb el PSC, una decisió en la qual aquest partit ha actuat amb autonomia, però que ha alegrat a la Moncloa.

El Govern espera que CiU se sumi al pacte contra la recessió que té amb PNB i CC. Els nacionalistes catalans remen en la mateixa direccio de l'Executiu de Zapatero en la lluita contra la recessió. Mas ha expressat la seva preocupació per la recessió i l'ha fixat com a prioritat.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1