Diumenge, 26 de desembre de 2010 | 18:42
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Can Ruti realitza el primer implant a Espanya d'un estimulador diafragmàtic

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter

Ho ha fet a dos nens menors de cinc anys

Can Ruti realitza el primer implant a Espanya d'un estimulador diafragmàtic

Societat 23/12/2010 13:59

EuropaPress.- L'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, conegut com Can Ruti, ha realitzat el primer implant a Espanya de dos marcapassos diafragmàtics a dos nens menors de 5 anys, ambdues operaciones dirigides per un cirurgià nord-americà. 

canruti
Aquest procediment, pioner al món en nens tan petits, ha suposat un avenç per als dos pacients que depenien de ventilació mecànica a causa d'una tetraplegia de nivell alt com a conseqüència d'un accident de trànsit.

La intervenció presentava algunes complicacions a causa de la reduïda grandària dels òrgans dels pacients però ha estat un èxit i tots dos pacients, segons ha confirmat l'hospital, evolucionen favorablement.

Es preveu que en pocs mesos es pugui retirar el sistema de ventilació mecànica al que tots dos estaven connectats abans de l'operació.

L'implant ha estat dirigit un cirurgià de l'Hospital Universitari de Cleveland (Ohio), Ray Onders i ha estat possible amb la col·laboració de l'Institut Guttmann
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1