Vota
Resultat:
32 vots
Redacció osona.com | Actualitzat el 23/12/2010 a les 08:12h

La CUP i Òmnium convoquen una protesta a Vic contra l'atac a la immersió lingüística

ACTUALITZAT AMB NOTA DE PREMSA DE REAGRUPAMENT OSONA Nova embranzida del Tribunal Suprem, ara contra el català. Tres sentències ordenen "garantir que l'espanyol sigui vehicular a l'escola".

Una de les manifestants, ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Foto: Jordi Borràs

Les informacions periodístiques filtrades dimarts s'han confirmat aquest dimecres. El Tribunal Suprem espanyol obliga la Generalitat a modificar el sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes per equiparar el català i el castellà.  El Suprem basa la seva decisió emparat en la sentència de Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Les reaccions arreu no s’han fet esperar. A la comarca d’Osona, la més matinera ha estat la CUP de Vic, que ha convocat una protesta per aquest dijous a les 8 del vespre. La concentració tindrà lloc davant de l’Ajuntament de Vic.

Uns minuts més tard, Òmnium Cultural d’Osona s’ha adherit a la iniciativa i ha convocat els seus socis i simpatitzants a donar suport a la protesta. “L’Estat segueix atacant la voluntat del poble català”, diu un comunicat de l’entitat (llegir, a sota).

El darrer en adherir-se a la protesta ha estat Maulets Osona. “Animem a tot el jovent d'Osona a mostrar la seva desobediència a Espanya i França en defensa de la nostra cultura i llengua, ja que només ens té a nosaltres per defensar-la! Ara més que mai la resposta social ha de ser al carrer, hem de mostrar el rebuig a la política imperialista que ens recorda a les èpoques daurades del franquisme!”, diuen des de Maulets Osona.

Aquest matí, un altre adhesió significativa. Reagrupament Osona ha emès una nota de premsa exigint als partits parlamentaris que es comprometin a no fer efectives les sentències. La formació també insta a participar a la protesta d'aquest divendres a Vic.

Més informació a Nació Digital


Article d'opinió de Pere Fontanals: "Però contra qui pensen que van?"





-----------------
NOTA DE PREMSA
CUP VIC
La CUP de Vic convoca demà a les 8 del vespre contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol

Les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades aquest migdia són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu.

La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic. És una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l'actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix.

Davant de fets com aquests no podem romandre de braços creuats. És per això que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

Per aquests motius, convoquem una concentració demà dijous a les 8 del vespre al davant de l'Ajuntament de Vic.

De la mateixa manera, cridem també a convocar concentracions a la resta d’ajuntaments dels Països Catalans el mateix dijous a les 20 hores.


Candidatura d'Unitat Popular (CUP Vic)


--------------
NOTA DE PREMSA
ÒMNIUM CULTURAL
Òmnium Cultural rebutja totalment la sentencia del Tribunal Suprem

- Aquesta sentència representa un atac a la cohesió social i al model de país que no podem permetre ni acceptar

Òmnium rebutja contundentment la sentència del Tribunal Suprem (TS) que modifica el model d’immersió lingüística del país en perjudici del català.  Amb aquesta acció el TS crea un conflicte social on no existeix i novament l’Estat espanyol demostra la dificultat d’encaix de Catalunya. En aquest cas, a través del sistema d’immersió lingüística, l’Estat segueix atacant la voluntat del poble català.

Recordem que aquest model ha estat reconegut i avalat pel Consell d'Europa com a model de cohesió social. El Comitè d'Experts del Consell d'Europa considera, pel que fa a l'ensenyament de la llengua catalana, que l’únic model respectuós amb el compromisos de la Carta europea es el que s’aplica a Catalunya basat en la immersió lingüística i la no segregació dels alumnes.

La càrrega contra la construcció d’una llengua comuna, ataca greument la cohesió d’un poble. En aquest cas, una sentència com aquesta pot provoca la fragmentació d’una societat segons els seus usos lingüístics.

És per tot això que Òmnium emprendrà les mesures oportunes perquè això no passi. En aquest moment, la construcció d’un sol poble, fort i cohesionat passa a ser la prioritat principal de l’entitat.

Òmnium Cultural vol mostrar també el seu suport a totes les escoles del nostre país i a les accions de rebuig contra la sentència que estan sorgint des de la societat civil.

Òmnium Cultural d'Osona convoca per demà dia 23 a les 8 del vespre, als seus socis i simpatitzants, una concentració de protesta davant l'Ajuntament de Vic.


----------------------
NOTA DE PREMSA
MAULETS OSONA

Avui 22 de desembre hem conegut la darrera agressió en contra el poble català. Per part del Tribunal Suprem espanyol s'han dictat sentències en contra la immersió lingüística a les escoles, model escolar que pretén integrar tots aquells infants que no parlen el català en el nostre país. Així, s'evita la segregació per raó d'origen, així com es consolida el català des de ben petits.

Per aquesta raó, la immersió lingüística és tant important: és un dels pilars que sustenta el català no només a les escoles sinó també a la nostra societat. A diferència d'altres models com el que es practica al País Valencià, el model basc o el model andorrà, el model que es practica a Catalunya era un exemple per la resta, doncs permetia que de ben petit l'infant estigués integrat en la nostra societat i aprengués la llengua vehicular del nostre país a mesura que se la feia seva.

Malgrat aquest èxit del model d'immersió lingüística Espanya veu intolerable que aquí es parli com a llengua vehicular el català i tornen a esgrimir la Constitució Espanyola com arma en contra els pocs drets que tenim els i les catalanes. Per això, Maulets, el jovent independentista revolucionari, no ens quedarem de braços plegats veient com retallen dia sí dia també els nostres drets. Per aquesta raó, fem una crida al jovent d'aquest país i a tota la societat a rebel•lar-se en contra dites sentències i a no acatar les imposicions espanyolistes del Tribunal Suprem.

Com a primera mesura de rebuig popular a la sentència del Tribunal Suprem, fem una crida a participar a les concentracions convocades per la CUP:

Dimecres 22 de desembre, 20h, Plaça Sant Jaume de Barcelona, Dijous 23 de desembre, 20h, davant dels ajuntaments del Països Catalans.

Aquestes concentracions, però, com a primera mesura, doncs aquestes seran una passa més en el nostre camí irrenunciable cap a la independència i la revolució dels Països Catalans.

El jovent presentem batalla en defensa de la llengua catalana!

Maulets, el jovent independentista revolucionari, a 22 de desembre de 2010


----------------------
NOTA DE PREMSA
REAGRUPAMENT OSONA

Avui a les vuit davant l'Ajuntament de Vic
Concentració de rebuig contra la sentència del Tribunal Suprem

Reagrupament exigeix als partits parlamentaris que es comprometin a no fer efectives les sentències

Reagrupament Osona convida a tots els ciutadans de la nostra comarca a afegir-se a la iniciativa de rebuig a la sentència que es farà avui a les 8 del vespre davant de l’Ajuntament de Vic per tal de denunciar aquesta involució democràtica contra els nostres drets i llibertats.

Per a Reagrupament, les sentències del Tribunal Suprem espanyol són un atac frontal contra el poble català, la nostra llengua i el nostre precari sistema educatiu. "La decisió que obliga la Generalitat a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles és un retrocés democràtic i una agressió en tota regla contra la nostra identitat nacional", diu el comunicat fet públic aquesta tarda.

Joan Carretero ha denunciat des de Puigcerdà a Nació Digital que "cal pensar que l'ofensiva del Regne d'Espanya contra el català i contra la nostra identitat no ha fet sinó començar".

Les sentències, per a RCat signifiquen que el dret a decidir lliurement el nostre futur està limitat per les imposicions del Regne d'Espanya. "Mentre siguem una autonomia de règim comú i no assolim la independència haurem de complir amb les sentències de l'Estat espanyol".

És per això que emplacen el govern català i tots els partits parlamentaris a rebutjar aquesta agressió judicial espanyola i a comprometre's públicament a no fer-la efectiva a les nostres escoles.

Reagrupament Independentista insisteix que l'única via possible per esmenar aquestes i altres sentències, és la immediata proclamació de la independència de la nació catalana per part del Parlament de Catalunya.

Josep-Ramon Soldevila
Coordinador de Reagrupament Osona

Navega per les etiquetes

catalàeducació

COMENTARIS

+5
-25
Constitució
Jan, 22/12/2010 a les 18:31
El Tribunal Suprem espanyol te molt prestigi. Sovint hi recorren molts catalans perquè sels fagi justícia de sentencies catalanes totalment injustes, aquest cas es un d'ells. La constitució diu ben clar que el castellà, a Catalunya, també es idioma oficial. Si no ens agrada, no haver votat la constitució, o fer quelcom per canviarla, però les regles son les regles.
+22
-4
Castella ens vol anorrear.
A. Nònim, 22/12/2010 a les 18:34
La nació castellana fa més de 300 anys que vol destruir la nació catalana.
Destruir nacions és un crim contra la humanitat.
Els catalans nadius i els catalans assimilats no permetrem que els criminals destrueixin la llengua catalana.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

GENOCIDI NACIONAL NO.

CATALÀ SEMPRE.

"LLUITAREM A LES PLATGES,LLUITAREM ALS AERÒDROMS,LLUITAREM ALS CAMPS I ALS CARRERS,LLUITAREM ALS TURONS; NO ENS RENDIREM MAI!"

CONFLICTE A FONS.

RESPECTE!
+9
-4
hem d'actuar
Anònim, 22/12/2010 a les 20:43
Jo no sé si és la CUP qui ho ha de fer però hemd e fer alguna cosa. D'entrada : insubmissió i a la evgada sortir al carrer si us plau , això és molt greu.
+8
-3
k
yuk, 23/12/2010 a les 04:29
Apreciat Jan, ningú posa en dubte que el castellà no sigui oficial a Catalunya, ni el mateix Tribunal. Tothom sap que el castellà també és oficial. Però has de saber, primer de tot, que la llengua pròpia de Catalunya és el català per molta ràbia que els faci a alguns. I també has de saber que si destruïm la immersió lingüística en català a l'escola, el català perdrà molt i molt de terreny. Et penses que la sentència és per defensar els drets dels pares que volen educació en castellà? Desenganyat, això només és una excusa. Aquesta sentència és un pas més per anar minvant l'ús social del català per intentar deixar-lo en una llengua marginal. És el català el que està en perill, no pas el castellà, que té milions i milions de parlants.

A més, el bilingüisme a l'escola només ens portaria a tenir unes escoles i unes aules compartimentades. A una banda els que estudien en català, a l'altra els que ho fan en castellà. A la pràctica aquesta separació educativa acabaria esdevenint social. És el que volem?
+1
-0
babajant
Anònim, 23/12/2010 a les 14:40
Vaig neixer, babajant el catala i sempre he parlat el catala i mentres visqui seguire parlant el catala u sento.200
+1
-6
Comunicat
Anònim, 23/12/2010 a les 16:52
Sois una panda de engañaos...hablais de los españoles i de que franco era un cabron i lo que estais haciendo es lo mismo que el en la lengua catalana me parece patetico que os tengo que decir esto un niño de 18 años que se considera catalan i despues español... i que sepais que primero es el español i luego el catalan que nunca tendreis la independecia dejaros de engañar...que a mi no me importaria tampoco que la tubieramos..pero respetar a la demas gente..podeis ponerme verde..pero se que tengo toda la razon del mundo i vosotros tambien.
+1
-0
Com va dir aquell...
Respecte el comentari anterior,, 23/12/2010 a les 21:51
...NO HASE FALTA DESIR NADA MÁS...
+0
-0
Terra lliure
Anònim, 24/12/2010 a les 14:19
La veritat és que la meva família i parlo del meus besavis sempre han parlat català. Parlo de Montornès del Vallès on hi havien unes 600 persones, ara n'hi han més de 15000 dels quals més del 90% son espanyols que van venir després de la guerra, durant la bonança de feina. Aquests immigrants no es van integrar, i els seus fills tampoc. I nosaltres vam ser tant estupits de parlar-los en castellà perquè no es pensessin que som uns mal educats. Quin error més gran, ara ens toca girar la balança i no crec que costi molt integrar-se una mica, ja que hi han immigrants sud-africans que amb pocs anys ja parlen català. Jo els tinc molt de respecte, més que segons quin español, que se puede ir a su país!! "per si no sap llegir català". Visca els Països Catalans!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Què cal fer respecte a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a les escoles?
      Vots emesos: 121
Edicions locals

Consum

Per Nadal, consum responsable

Aquí teniu una sèrie de consells importants per organitzar bé les vostres compres de Nadal: pressupost, control del pagament amb tarja de crèdit, qualitat, reclamacions, dades tècniques dels productes.. 
Bloc de fotos
Arxiu històric


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: