Dilluns, 27 de desembre de 2010 | 18:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Artur Mas ja té Govern complet

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Amb Boi Ruiz (Sanitat), Pilar Fernández (Justícia) i Francesc Xavier Mena (Empresa)
Artur Mas ja té Govern complet
27/12/2010 17:57
9boi-ruiz
Ja hi ha Govern. El President de la Generalitat, Artur Mas, ha anunciat els noms dels tres consellers que faltaven. Boi Ruiz serà responsable de Sanitat, Pilar Fernández Bozal serà la Consellera de Justícia i Francesc Xavier Mena, d’Ocupació i Empresa.
En el cas de Sanitat, una de les carteres que més diners maneja, Mas ha optat per un independent provinent de la Unió Catalana d’Hospitals, patronal dels centres concertats que presidia fins ara.

Doctor en Medicina i diplomat en gestió hospitalària per EADA, Boi Ruiz, de 56 anys, tindrà com a repte afrontar el que Mas va definir com a "dèficit de recursos" i encapçalar el debat sobre la sostenibilitat del sistema sanitari.

Mas ha descartat el copagament com a solució, i ha designat al president del Col.legi Oficial de Metges de Barcelona (COMB), Miquel Vilardell, com a conseller assessor en la matèria.

En Justícia, Pilar Fernádez Bozal, advocada en cap de l'Estat a Catalunya, hereta de la seva antecessora, Montserrat Tura, la millora de la situació de les presons catalanes i la població penitenciària i ha de consolidar el funcionament de la Ciutat de la Justícia, després del trasllat dels jutjats d'instrucció.

Finalment, Francesc Xavier Mena (catedràtic d'Economia i professor d'ESADE) assumeix Empresa i Ocupació, dues conselleries separades per l'anterior Govern, i tindrà com a reptes rebaixar la taxa d'atur a Catalunya i assentar el model econòmic amb el qual la comunitat podrà sortir de la crisi, prioritat de Mas en el seu recent estrenat mandat.

Mascarell dóna el 'sí' a Mas

Hores abans de la sessió d'investidura, l'exconseller i membre del PSC, Ferran Mascarell, ha decidit acceptar l'oferta de Mas per assumir la Conselleria de Cultura i Mitjans de Comunicació.

El PSC ha reaccionat amb un comunicat taxatiu en que qualifiquen de personal la decisió de Mascarell i destaquen que es posa al capdavant d'un projecte cultural "ben diferent del nostre".
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1