Evo i el poble bolivià afronten el racisme i l’odi de l’antihumanisme

dimarts 16 de setembre de 2008

L'oposició boliviana no va aconseguir el suport popular en el recent referèndum i va ser derrotada per més del 66% dels vots i tampoc no va aconseguir el suport internacional per enderrocar el govern d'Evo Morals. En comptes d'assumir la seva derrota en un procés democràtic, han pres una decisió abominable i monstruosa: desestabilitzar al govern bolivià a qualsevol preu, sense reparar en vides humanes, posant en perill tota la societat sense que els importi ni els seus propis fills ni la seva pròpia sang.

Tot i que al govern de Bush li queden pocs mesos de subsistència, té encara prou temps per continuar creant desastres a la humanitat, a Geòrgia, a l'Iraq, a l'Afganistan i sens dubte que ara a Bolívia.

L'expulsió de l'ambaixador nord-americà de La Paz és un acte valent i una crida d'atenció a tota la comunitat internacional perquè impedeixin l'intervencionisme nord-americà recolzant a una oposició malalta d'odi i violència.

Demanem a tots els governs del món que convoquin a l'ambaixador dels Estats Units en cada país a donar explicacions del que està succeint a Bolívia. No poden permetre aquesta intervenció sense una mínima mostra de preocupació. Estats Units ha d'assabentar-se que el món ha canviat i que no pot incentivar la divisió de faccions a l'interior dels països.

Fem una crida al poble bolivià, en particular al que dóna suport a l'oposició, a fi que no es deixi arrossegar pels discursos encesos i no es deixin encomanar per l'odi, els insults, el racisme, la histèria dels líders irresponsables que arrisquen les vides alienes per aconseguir els seus interessos.

Fem una crida al poble bolivià, al que està amb l’Evo i amb el procés de transformació, a fi que resisteixi de manera noviolenta tota provocació, que resisteixi l’ofensa i que continuï la seva lluita noviolenta, que s’uneixin en aquest moment entorn a la figura de l’Evo Morales, perquè no és moment per a discussions ni divisions; és moment de resistir a travès de la noviolència, d’unir-se i avançar cap al plebiscit de la Constitució. Els humanistes del món ens unim per exigir dels nostres governs el repudi a la intervenció nord-americana a Bolívia; demanem als nostres governs que donin suport decididament al mandat popular del poble bolivià expressat democràticament en el recent referèndum.

Per la nostra part, expressem la nostra total solidaritat i suport al President de Bolívia, Evo Morales, i al poble bolivià que busca construir un futur millor.

Tomas Hirsch, Xile Portaveu de l’Humanisme a Amèrica Llatina
Giorgio Schultze, Itàlia Portaveu Europeu del Nou Humanisme
Ivan Andrade, Moçambic Portaveu de l’Humanisme a l’Àfrica
Chris Wells, EUA Portaveu del Nou Humanisme a Amèrica del Nord
Sudhir Gandotra, Índia Portaveu del Nou Humanisme a Àsia-Pacífic

0 comentarios: