Q.S./Redacció | Actualitzat el 27/12/2010 a les 20:30h

L'alineació d'en Mas

Els onze dones i homes del "Govern dels millors" format per 5 consellers de CDC, 2 d'UDC, 3 independents i un independent amb carnet del gran rival, el PSC

Els onze "millors" d'en Mas. Foto: ACN 

Era una consigna, una promesa repetida durant la precampanya i la campanya electoral. Finalment, aquesta tarda el president de la Generalitat, Artur Mas, ha tancat el seu "govern dels millors", amb cinc consellers de CDC, dos d'UDC i quatre independents, a més del president.

El president de CiU ha escollit per al seu executiu alguns exconsellers com Felip Puig, Irene Rigau o Andreu Mas-Colell, però també ha apostat per noves cares en el càrrec, com Lluís Recoder i Josep Lluís Cleries. Unió ha situat dos dels seus dirigents més importants: Josep Maria Pelegrí i Joana Ortega, aquesta última encarregant-se de les relacions amb Madrid. Cal destacar l'aposta de Mas pels independents, entre els que destaca el fixatge més sonat, el del socialista Ferran Mascarell com a conseller de Cultura.


Ferran Mascarell, l'independent amb carnet del gran rival

Mas ja havia anunciat feia temps que el seu objectiu era fer el que va denominar el govern 'dels millors', format per membres de CDC, d'Unió, però també per independents, el que incloïa la possibilitat d'incorporar persones d'altres partits. Dit i fet. Aquest dilluns s'ha confirmat la notícia: l'exconseller socialista Ferran Mascarell repetirà en el càrrec, però aquest cop sota la presidència d'Artur Mas.

A més de Mascarell, Mas ha escollit tres independents més. Es tracta de Boi Ruiz, fins ara president de la Unió Catalana d'Hospitals i a partir de dimecres conseller de Salut. Per la seva part, Francesc Xavier Mena s'encarregarà de la cartera d'Empresa i Ocupació, fusionant així dos departaments que el tripartit mantenia separats. Mena és professor d'ESADE i doctor en Econòmiques per la Universitat de Barcelona.

El quart independent és Pilar Fernández Bozal, que no milita a cap partit i és advocada de l'Estat en cap a Catalunya, a més de membre de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància a Catalunya i vocal del Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària. Bozal, de 47 anys, exerceix com a advocada des de l'any 1986.

En l'àmbit dels partits, el líder de CiU ha combinat en el seu govern les diferents sensibilitats convergents. La mà dreta del nou president de la Generalitat continuarà estant representada pel "pinyol", ja que Francesc Homs serà el secretari general de la Presidència i Germà Gordó el secretari del Govern.

Consellers de Jordi Pujol

Però Mas també ha rescatat exconsellers com Felip Puig, a qui ha situat en un dels departaments més importants, el d'Interior. De Puig s'havia dit fins i tot que podria deixar la política activa per dirigir el Port de Barcelona.

La titular d'Educació serà Irene Rigau, que ja va ser consellera de Benestar i Família, i a qui Mas ha premiat per la seva feina en l'elaboració de la Llei d'Educació de Catalunya.

Un altre que repeteix és Andreu Mas-Colell, que va ser conseller d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació en l'últim govern de Jordi Pujol. El catedràtic d'Economia s'encarregarà aquesta vegada del Departament d'Economia i Universitats.

La quota de cares noves la formen Lluís Recoder, que ha estat diputat al Congrés, al Parlament, alcalde de Sant Cugat i finalment conseller. Recoder s'ocuparà de Política Territorial, Obres Públiques i Sostenibilitat. Mas el va incorporar a l'executiva de CDC ara fa dos anys i era un dels noms que tothom situava en el futur govern.

L'últim conseller de CDC és Josep Lluís Cleries, que ja havia format part del govern com a director general i ara hi torna com a conseller de Benestar i Família, recompensa per la seva feina d'oposició contra la titular d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Pel que fa a UDC, el partit liderat per Josep Antoni Duran i Lleida ha situat la seva portaveu, Joana Ortega, com a consellera de Governació i Relacions Institucionals. De fet, Ortega serà la número dos de Mas al Govern com ja ho va ser amb la llista de CiU per Barcelona.

L'altre conseller democratacristià és Josep Maria Pelegrí, que es encarregar durant un any del Departament de Governació quan Duran va dimitir perquè Jordi Pujol havia escollit Artur Mas com a successor. Pelegrí serà ara el titular de la cartera d'Agricultura i Medi Natural.


 

Navega per les etiquetes

Artur Maseleccions al parlamentGovern

COMENTARIS

+1
-0
LLISTES OBERTES, JA!
Anònim, 28/12/2010 a les 10:26
Això és l'inici de les LLISTES OBERTES que molts desitjem. Un exemple per a les properes MUNICIPALS. Però elegides des de baix, és clar.
+0
-0
El gran rival?
Anònim, 28/12/2010 a les 04:13
El gran rival de CyU no es el PSC, es SI. I ells ho saben
+6
-1
Convergència "sobiranista" ??? Ja!!!!!
No pot ser. No els torno a votar, 27/12/2010 a les 23:27
La convergència "sobiranista" (quina barra!!) fitxa la nova consellera de Justícia que és l'Abogada del Estado, Fernández Bozal, i va ordenar recórrer contra l'Ajuntament d'Arenys de Munt per impedir la consulta del 13-S. Vergonya!
+5
-1
Bona tria
Anònim, 27/12/2010 a les 22:16
Especialment, la consellera de justícia (no va presentar un recurs contra la consulta popular d'Arenys de Munt?).
+1
-5
Decepció
Emili Guell, 27/12/2010 a les 22:04
Y este es el gobierno de los mejores? que había anunciado Mas.
Pues oigan, Puig tiene de Conseller de los mossos lo que tiene Millet, o El Dioni. Puig es el fontanero de CIU, el nuevo fontanero, el anterior lo era Prenafeta.
Mascarell no es el mejor, es pura táctica para joder al psc. Pero estas cosas aquí no funcionan, no aguantará los 4 años.
En cuanto al experto en economía, me recuerda al primer gobierno de Aznar, nombraron un experto, y en cuanto el experto dijo las verdades del barquero, se acabó el experto.
Y es que la economía razonable, y la casta política, agua y aceite.
Y en cuanto al resto no valen nada, gente mediocre, Recoder por cierto la ha cagado, por ambición ha vendido su alma al diablo.
Es un gobierno débil, con un gobernante payaso, teatral, pero sin talento salvo para interpretar. Ya lo vimos como Conseller en cap. La historia no perdona Mas!!!!
Este gobierno no aguantará los 4 años.
+3
-4
Inmersion
Anònim, 27/12/2010 a les 21:31
La inmersion linguistica no ha sido abolida.
Todo seguira igual que hasta ahora. Algunos padres inadaptados pediran atencion especial parra sus hijos y tira palante.
¿Acaso crees que el gobierno español de turno se buscara graves quebraderos de cabeza en Catalunya para defender algo que les importa un comino como son las patrañas de gente marginal inadaptada del area metropolitana, condemada de por vida al paro y al peonaje? Anda ya hombre.
Quien sabe catalán asciende, y quien se cierra en el español monolingue pues a fregar suelos. En madrid ya lo saben y prefieren pasar de este tema a cambio de otras contrapartidas que les dara CiU hoy i y el tripartito ayer.


Además, tampoco estaria tan mal que se crease una línea en castellano para agrupar ahi a la gente que crea problemas en las escuelas y que pagarles los maestros es tirar el dinero pues jamas llegaran a nada. Así se haría una limpieza en el resto de escuelas y la gente que habla catalán podría estudiar mas tranquila, alejados de los grupos de españoles marginales, hispanos,
+11
-0
Hem de tornar a ser noticia al New York times!
Fallen, 27/12/2010 a les 21:22

http://estemfotuts.blogspot.com/2010/12/hem-de-tornar-ser-noticia-al-new-york.html


L'any 2006 l'exercit espanyol va ser derrotat per ser noticia al New York Times. Va ser quan el tinent general José Mena Aguado en el discurs de la pasqua militar del 2006 afirmar d'una manera resumida: "Si los políticos no paran el estatuto, lo parará el ejercito a las ordenes del rey".

Per estrany que pugi semblar el seu cessament no va ser constitucional, però es veu que això no va agradar gens als mercats borsaris. Les accions de determinades empreses i bancs espanyols van començar a caure i calia actuar amb contundència. Això

I és que una dada potser més més important que el que s'ha explicat abans, és que els discursos solemnes de la pasqua militar requereixen l'aprovació del ministre de defensa, de la Moncloa (Zapatero) i no se si del propi rei. Com és que van permetre aquest discurs? O no se'l van llegir o hi estaven d'acord, no? Dimissions? No n'he trobat cap.

Tenint en compte aquest precedent i que ara, el mateix govern espanyol també recorrerà al constitucional contra la llei de consultes populars a Catalunya (una llei molt que ja indica que qualsevol consulta requereix l’autorització de l’estat), em plantejo:

Si un referèndum és la màxima expressió de la democràcia, a Espanya hi ha democràcia?

També m'he estat plantejant el perquè d'aquesta actitud si les pot acabar denegant. No serà que no vol tornar a ser noticia al New York Times prohibint una consulta!

Hem de tornar a ser noticia al New York Times!
+1
-11
JUAS JUAS JUAS
Anònim, 27/12/2010 a les 21:17
Que bueno, nadie habla de que os han ABOLIDO la inmersión linguística. Ni en este panfleto, ¡Bravo!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quin us sembla que és l'adjectiu que millor defineix el nou Govern d'Artur Mas?
Vots totals: 71


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: