ICV > Vegueria de Barce... > Vallès Occidental > Terrassa > articles > LA RESIGNACIÓ PAR...

Article

Fletxa_component
24/11/2010
LA RESIGNACIÓ PARALITZA, L’ESPERANÇA MOBILITZA

Manuel Pérez

Portaveu del Grup Municipal d’ICV-EUiA a l’Ajuntament de Terrassa

Diari de Terrassa

Sabem que són temps difícils, marcats per una greu crisi econòmica que està posant en grans dificultats a molta gent. I a sobre ens volen imposar unes mesures que encara empitjoren la nostra situació: retalls de drets laborals, de benestar... Se que hi ha molta gent desanimada, frustrada, desconfiada i farta i ho entenc.

I tanmateix el futur està en les nostres mans. Si alguna cosa vull transmetre és el convenciment de que el futur no està escrit i no el decideixen ni els poders econòmics ni les enquestes, el decideix la gent amb el seu vot. El que vull dir ben alt és que aquesta no és la única realitat possible, que no és cert que no es pugui fer res, que hi ha alternativa.

El proper diumenge la gent a Catalunya haurem de triar cap a on hem d'avançar. La dreta se sent forta, han imposat el seu discurs i les seves mesures, fins i tot entre governs suposadament progressistes. Però què no ens enganyin, els mercats decideixin fins on els deixen els governs i la ciutadania.

Entre tots plegats podem decidir governar l'economia, enlloc de que sigui l'economia qui ens governi a nosaltres, podem fer front a la crisi sense perdre drets socials, podem millorar el benestar i avançar en una societat més justa i més ecològica. Podem triar estrènyer el cinturó als que menys tenen, o podem optar per la solidaritat i l'eixamplament del benestar. Podem optar pel campi qui pugui i la llei del més fort, o podem optar per la solidaritat, recuperar el valor del que és públic i col·lectiu. Optem si tornem a trinxar el territori amb la construcció desaforada i explotar els recursos naturals. O si volem deixar als nostres fills un món millor.  Decidim si defensem els drets del país amb ambició i sent un sol poble, o si renunciem d'entrada.  Si optem per resignar-nos davant la corrupció, o optem per un aprofundiment democràtic, amb més transparència, i una altra forma de fer política.  En definitiva, decidim si volem tornar enrere, si torna CiU, o si apostem per solucions d'esquerres i ecologistes.

Però si bé es cert que hi ha un risc, el de la marxa enrere, hi ha una altra sortida en fals. El anar fent, sense confrontar-se amb el que representa el valors de la dreta. El de l'acceptació resignada de tot el que va passant, amb el risc evident de perdre els drets i avenços que ens van costar dècades aconseguir. La resignació, la manca de decisió, que representa avui el partit socialista.  Per això des d'Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) defensem una tercera opció, la de molta gent d'esquerres que creu fermament que en un moment de crisi, econòmica, de la política, també nacional, necessitem els valors de l'esquerra, els de la solidaritat, els de l'equitat, i que els hem de combinar amb idees renovades.

El que cal és liderar des de l'esquerra per sortir de la crisi.  Liderar també amb la vista posada en un horitzó més ambiciós: avançar cap a una societat més justa i més sostenible. I això avui només ho representa ICV-EUiA. I si mobilitzem a tota la gent d'esquerres i ecologista aquest salt endavant és possible.

DV 03/06/2011 | 23:55
Fons_fixed_publications
Portad_revista
  • Mesveure