El Garbí, pujant per la canal des de Segart

Per a iniciar la senda que puja al Garbí per la Canal, hem d'anar a Segart, en direcció a Serra, i abans d'entrar al poble, veurem un indicador GR que diu: cap a la dreta, Serra (per la Canal del Garbí). Cap enfront, Segart.

Ara haurem d'agafar la pista forestal que es desvia de la carretera. Quan caminem una estona entre pins i matolls, arribarem a un bifurcació de dos camins: al camí de la dreta veurem marques d'un SL, mentre que al camí de l'esquerra veurem marques d'un GR. Nosaltres haurem de seguir el GR. Des d'aquest punt, caminant una estona arribarem a unes roques. Haurem d'anar escalant les roques, amb l'ajut de cadenes, que no sempre estan col·locades. Després d'una estona pujant les roques, arribarem a un lloc on veurem dues grutes, al dos costats: esquerra i dreta, nosaltres haurem de passar per la gruta de l'esquerra. La gruta és curta i està ben il·luminada. Quan ixcam arribarem al tram més difícil de la ruta. Haurem de passar per unes roques, però haurem d'anar molt ben agafats.Una vegada passat aquest curt tram, a soles haurem d'anar pujant algunes roques, però ja no serà tan difícil. Al passar una estoneta arribarem a una bifurcació: agafarem el camí de l'esquerra, i en un moments arribarem a un altra bifurcació on ixen uns altres dos camins. Nosaltres agafarem el camí de la dreta, per tal d'arribar al Garbí.

Estarem caminant per una pista forestal, no en molt bones condicions, fins a empalmar amb una altra, que ix en dues direccions. Nosaltres haurem d'agafar el camí de la dreta, i en una estona arribarem a una altra bifurcació. Ara podem agafar qualsevol camí, perquè, ja som gairebé al cim del Garbí, encara que jo us recomanaria agafar el camí de la dreta, i anar a un cim, i després, buscant alguna senda, arribar al mirador del Garbí. A la vora hi ha l'Ermita del Garbí, ací hi ha taules on podem esmorzar o dinar. Quan acabem de visitar el cim del Garbí, haurem de tornar a la pista forestal, i agafar una altra pista forestal. Quan arribem a l'encreuament haurem de seguir recte, recte. Quan caminem una estoneta ens veurem, al tronc d'un pi, una marca d'un GR: també veurem un senda a l'esquerra ,però no heu de seguir-la, heu de continuar. Arribareu a un punt on veureu, a la vostra esquerra, entre uns matolls, una senda, heu de mirar si hi ha marques del GR, seguiu-la. Seguint aquesta senda arribareu a la carretera. Haureu de seguir la carretera que us durà a Segart. [Josep Manuel Calatayud]

Rutes i excursions al Camp de Túria

Hem obert una nova pàgina sobre rutes i excursions al Camp de Túria. Hem començat per la pujada al Garbí, i la descripció és de Josep Manuel Calatayud, alumne de sisé de primària de l'escolagavina de Picanya.