Diumenge, 23 de gener de 2011 | 11:26
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Quan a la ciutat arriba la negror

Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Quan a la ciutat arriba la negror
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
20/01/2011 12:23
A aquestes alçades dels meus articles, crec que ja em coneixeu prou bé. No debades vaig estrenar-me en aquesta secció parlant de l’escriptora catalana Teresa Solana i de la seva novel·la policíaca Negres tempestes, guanyadora del tercer Premi “Crims de tinta”. Per cert, que aprofito per anunciar-vos que la traducció al castellà ja està ultimada i a punt de sortir.

Doncs bé, atesa la meva afecció per aquest gènere, no podia deixar de fer-me ressò de l’arribada a Barcelona de la nova edició de la BCNegra, la setmana de la novel·la negra de la nostra ciutat, que cada vegada té una projecció més important. La BCNegra 2011, que s’inicia el 31 de gener i arriba fins el dissabte 5 de febrer, compta, com de costum, amb la presència d’afamats escriptors d’arreu del món. Aplegats amb periodistes i experts en el gènere, ens oferiran trobades, conferències, taules rodones, etc. molt interessants.
Cartell de la Bcn Negra 2011
Vull destacar també, dins dels actes programats, el cicle de cinema negre dedicat al famós detectiu sorgit de la ploma de l’admirat Manuel Vázquez Montalbán. Sota el títol genèric de Pepe Carvalho, el noi de la pel·lícula, els interessats podreu resseguir algunes de les aventures del conegut personatge que han estat adaptades al cinema. Per cert, que enguany el VI Premi Pepe Carvalho serà per a l’escriptor Andreu Martín, de reconeguda vàlua dins del gènere a casa nostra, que el rebrà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el dijous 3 de febrer a les 19 hores.

Evidentment, aquest article només és un anunci. El que importa realment és tot allò que vindrà; per això us enllaço amb la pàgina oficial de la BCNegra, amb tot el programa que ofereix. D’altra banda, prometo solemnement publicar les cròniques dels actes als quals assisteixi (intentaré no perdre’n gaires) i donar-vos-en fil per randa la meva visió.

En qualsevol cas, no vull tancar aquestes línies sense fer referència a l’esdeveniment del darrer dia. El dissabte, a la llibreria especialitzada Negra y Criminal ens podem reunir tots sense problemes. Hi haurà “Musclos, fotos i signatures”. És una trobada informal dels lectors amb els autors de la BCNegra 2011 (13 h. al carrer de la Sal de Barcelona). Us puc garantir que us divertireu.
Mercè
20/01/2011
Nikt bé quedo informada i l'ultim dissabte a veure si puc anar.hi...
Jordi Canals
20/01/2011
Gràcies per la informació Anna Maria.
JORDI V.
20/01/2011
Ja estem assabentats, doncs! Precisament ahir vaig acabar de llegir "Negres Tempestes" i m'ha deixat bon gust de boca. Gràcies.
Judit B.
20/01/2011
Gràcies pel suggeriment, Anna.
Elies
20/01/2011
Gran esdeveniment pels amants del gènere. Gràcies per la informació.
Envia'ns el teu comentari
*
*
Has de copiar en el camp de text els 6 caracters, del 0 al 9 i de la A a la F

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1