Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Cultura Teatre

Teatre

Els Pastorets d'Esplugues en 3D

Correu electrònic Imprimeix PDF
pastoretsEls Pastorets han tornat, com cada any per aquestes dates, a Esplugues, però al 2010 ho fan en tres dimensions. L'obra de teatre que s'està representant al Casal de Cutura Robert Brillas s'allunya del guió més clàssic de Folch i Torres per adaptar-se a l'actualitat. Els pastors narren les històries i anècdotes que els van passant al llarg del seu viatge a Betlem. I és que no serà un viatge plàcid. Satanàs i Llucifer posaran a prova els pastors catalans i intentaran que caiguin en la temptació dels 7 pecats capitals. La història inicial és la mateixa, però cada any hi ha novetats. La interacció amb el públic és fonamental per al bon funcionament de l'obra. Els tres darrers mesos han estat de treball intens per a les 130 persones que formen l'equip, entre actors i personal tècnic. Ara aquest esforç culmina amb la representació de l'obra davant un públic que aquest passat cap de setmana ja va poder gaudir de l'espectacle. Aquells qui no ho hagin fet, encara tenen dues oportunitats els propers 25 i 26 de desembre.

La carpa central del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà

Correu electrònic Imprimeix PDF

PallassosLa carpa central del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà obria a un públic que feia estona que esperava impacient. Un cop a dins, les 1.000 cadires es van omplir de nens i adults i, des del primer minut, les rialles van ser una constant al llarg de tot l'espectacle. En la catorzena edició d'enguany es manté el record de Charlie Rivel, el pallasso català per excel·lència i precursor de l'art de fer riure al nostre país. Un art que va de la mà amb el circ i que, darrerament, ha traspassat la frontera de la carpa clàssica per assentar-se en els teatres. El festival recull un ventall dels diferents estils que es poden trobar dins del món dels pallassos, o també coneguts com a clowns. El festival adquireix internacionalització per la participació de companyies de fóra. En aquesta edició es poden veure pallassos provinents de Mèxic, els Estats Units, Ucraïna, França, Itàlia o Bèlgica. Aquells qui vulguin disfrutar d'algun dels espectacles del festival repartits en diferents escenaris de la ciutat de Cornellà podran fer-ho fins el proper diumenge.

Sant Andreu de la Barca ja ha pujat el teló del nou teatre Nuria Espert

Correu electrònic Imprimeix PDF
Teatre_Sant_AndreuLa inauguració oficial, celebrada el passat diumenge, ha comptat amb la presència del conseller Ernest Maragall, que ha tallat la cinta amb l'ajuda de l'alcalde del municipi, Enric Llorca. L'actriu Núria Espert no va poder assistir perquè està representant una obra a Madrid, però si va visitar amb anterioritat el teatre i es va mostrar molt emocionada i agraida a Sant Andreu de la Barca per l'homenatge que li fa la vila. La inauguració ha començat amb un espectacle d'animació al hall d'entrada del teatre, que ha servit per rebre a les personalitats convidades i als ciutadans i a qui han pogut treure el primer somriure als espectadors del teatre. L'alcalde Enric Llorca ha assenyalat que el teatre du el nom de Nuria Espert en reconeixament a les grans interpretacions que l'actriu catalana ha fet al llarg de la seva carrera de les obres de Federico García Lorca. El conseller Maragall ha agraït al poble de Sant Andreu de la Barca per aportar a Catalunya un nou espai destinat a la cultura. L'acte ha inclós un especacle de màgia, al que han succeït diversos espectacles musicals i artístics d'entitats locals de Sant Andreu de la Barca
busy

Els millors pallassos tornen una any més a Cornellà

Correu electrònic Imprimeix PDF

Pallassos_CornellaTornen els somriures i rialles a Cornellà de Llobregat amb l'arribada de la 14a edició del Festival Internacional de Pallassos. Considerat un dels festivals més importants del continent en el seu gènere segons la Unió Europea, nascut per homenatjar la figura del millor pallasso català, Charlie Rivel, i amb l'objectiu de mostrar al públic els registres del llenguatge del clown. La direcció artística d'aquesta 14a edició, liderada per l'Àlex Navaro i el Jordi Juanet 'Boni', ha treballat en una programació destacada per la potenciació dels espectacles i dels artistes catalans i la promoció de les pallasses, tot fent especial èmfasi en el seu caràcter internacional. Una de les novetats d'enguany és la renovació de la seva web oficial www.festivallodepallassos.com i la presència en diferents canals de comunicació 2.0 com Facebook, Twitter i Youtube.