Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Economia Altres Noticies

Altres Noticies

Les millors gangues a Rebaix

frame_02426.20Cornellà ha viscut aquest cap de setmana la seva campanya de rebaixes particular. Durant tres dies el recinte firal s'ha omplert de comerços on s'han ofert les gangues més singulars. Des de roba, lots d'alimentació, electrodomèstics, articles per a la decoració o, fins i tot, joguines i productes frescos. I tot a un preu molt llaminer. Les paelles sembla que han sigut, juntament amb els aliments, els producte estrella. Compradors provinents de diversos punts de Catalunya són fidels a la cita anual amb Rebaix. Els comerciants, però, coincideixen en què ha estat una fira fluixa pel que fa a les vendes respecte l'any passat. La necessitat dels comerços de liquidar l'estoc acumulat i la predisposicó dels compradors a adquirir productes a preus reduïts ha fet que Rebaix hagi comptat amb un 15% més d'expositors respecte l'edició de l'any passat.

Viladecans facilita la feina als emprenedors amb un nou espai de negocis

frame_02406.59Els emprenedors que vulguin desafiar la crisi disposen d'un nou centre de negocis: el Delta Business Center, ubicat al parc de Negocis de Viladecans. Més de 1.700 metres quadrats amb serveis i recursos adaptats per als negocis actuals dels emprenedors i les microempreses. La ubicació dels empresaris al nou espai permet reduir fins a un 90% la inversió inicial requerida per a la posada en marxa d'un negoci en una oficina tradicional. D'aquesta manera, es poden reduir despeses i costos administratius. Tot i que aquest dimarts se n'ha fet la inauguració oficial, el Delta Business Center ja té ocupat el 65% de la superfície. Empreses innovadores emergents en són els principals usuaris i les les plicacions per a vehicles elèctrics, la robòtica o l'aeronàutica, les principals activitats desenvolupades.  L'alcalde de Viladecans també ha dit que aquest parc empresarial solucionarà gran part dels problemes que té el municipi, com són la manca de suficients llocs de treball per a la població de Viladecans o la descentralització de l'economia del municipi. Aquest innovador centre de negocis afavoreix la relació entre els seus clients i potencia la creació d'una xarxa empresarial, de la qual els usuaris se'n puguin beneficiar mitjançant iniciatives conjuntes. El Delta Business Center és propietat del grup d'inversió immobiliària Goodman.

Les vendes no cauen aquest Nadal, però sí les contractacions

frame_02357.1561Tot i que el dia de Nadal ja ha passat els comerços encara estan a l’expectativa de veure quin és el resultat final de les seves vendes. Durant aquesta campanya nadalenca es preveu que els comerciants registrin un lleuger augment de les vendes respecte l'any passat.  I és que una de les conseqüències de la crisi, juntament amb la davallada de l'ocupació que fet perdre 50.000 llocs de treball des del 2008, ha estat la caiguda generalitzada dels preus. El sector de les joguines, per exemple, ha reduït el preu dels seus productes entre un 15 i un 20%. Les vendes augmentaran durant aquestes festes però la majoria es concentraran en les ofertes i en els productes més econòmics.  Cauen els preus i cauen també les contractacions nadalenques. N'hi ha un 20% menys que el 2009. Si anys enrere s'allargaven entre dos i tres mesos, aquest any els contractes es redueixen a un mes o vint-i-pocs dies. Tot el contrari està passant aquest Nadal al comerç per Internet, la seva oferta de productes més econòmics i una distribució directe al client, fan dels clubs privats de venda online un dels de major activitat. I és que més del 70% dels usuaris a Internet afirmen que aquest any estan fent bona part de les seves compres a través de la xarxa.

El Bosc Animat s'emporta el primer premi de la setena edició dels Vall Baixa

Bosc_animatLa setena edició dels premis Vall Baixa de reconeixement a les millors iniciatives empresarials d'innovació d'una part de la comarca del Baix s'ha celebrat aquest dijous a Cervelló. Més d'una vintena d'empreses, majoritàriament emprenedors del comerç de proximitat, eren candidates a obtenir el guardó. La finalitat dels premis és donar el suport necessari i reconeixement a les noves i petites empreses i comerços que tiren endavant els seus projectes. El Bosc Animat de Catalunya en Miniatura ha aconseguit el primer premi. El segon ha recaigut en E-Sonde Network Monitoring, empresa de Molins de Rei i Alternativa Open Consulting de Vallirana ha obtinguit el tercer premi.

Es constitueix finalment el Consorci de Comerç de Sant Feliu

ConsorciLes sis associacions de comerciants de Sant Feliu s'han unit en consorci amb l'ajuntament, per tal d'afavorir la implicació dels agents públics i privats en aquest sector. A partir d'ara, les 300 botigues associades tindran més potencial d'acció. El consorci no tanca les portes a aquells comerços que desitgin unir-s'hi més endavant. Un dels objectius que es marca la nova unió és enfortir el comerç local per ajudar a minorar els efectes que està tenint la crisi. La constitució del consorci ha estat un procés llarg. Cinc anys de negociacions entre administració i comerços que finalitzen una primera etapa. Ara en comença una de nova. Entre les principals finalitats del consorci hi ha unificar la imatge del comerç local i millorar l'eficàcia i l'eficiència de les accions de dinamització comercial.

PIMEC Baix reconeix als socis més antics

Pimec_baixRamon Pons, president de la Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC) de la delegació del Baix Llobregat, ha realitzat un reconeixement a la fidelitat de les empreses sòcies més antigues de la patronal, en el marc de la reunió de la Comissió Executiva Territorial. Envase Gráfico Industrial S.A. (EGISA) és un negoci familiar d'Esplugues dedicat a la fabricació de paper i cartró des de 1964 i ha estat una de les empreses premiades per la seva implicació a PIMEC. EGISA ha aconseguit aguantar les envestides de la crisi arran d'ampliar les seves fronteres mitjançant la importació tal i com ha explicat el seu representant Carlos Labori L'altre empresa és Tamansa, ubicada a Gavà, i que es dedica a la fabricació de maquinària d'elevació i grues per a la construcció. La placa ha estat recollida per Xavier Lalmolda, fill del fundador Gregori Lalmolda, qui presideix el Gremi de Serrallers de Catalunya. El director de zona Caixa Penedès, Albert Olivella, que ha patrocinat els reconeixements, ha animat els empresaris a internacionalitzar-se com a via per millorar i obrir-se mercats per sortir dels problemes que esta ocasionant l'actual crisi econòmica.

El Baix Llobregat, el Bages i el Berguedà, units pel turisme del riu

Turisme_riuLes comarques del Berguedà, el Bages i el Baix Llobregat estaran unides a partir d'ara per un projecte de tematització turística al voltant del riu Llobregat. El conseller d'innovació universitat i empresa, Josep Huguet, ho ha anunciat en una roda de premsa a Sant Feliu de Llobregat per presentar el Pla de Directrius per l'articulació d'una oferta turística integral vinculada al riu Llobregat. D'aquesta manera es portaran a terme diferents actuacions lligades a dos moments històrics molt importants vinculats a la zona, la industrialització del riu i la Guerra Civil i el franquisme. De moment, la Direcció General de Turisme ha destinat 30.000 euros per concretar aquest pla que ha de contenir com a fil conductor la industrialització del Llobregat. Per això el pla proposa la creació de centres d'interpretació i d'acollida turística a llocs estratègics com la Colònia Güell, el Museu Palau Mercader de Cornellà, la Central Tèrmica de Cercs o les Bateries Antiaèries de Sant Pere Màrtir.

El moviment cooperativista, protagonista a El Prat

CooperativismePer culminar la celebració del Dia Internacional del Cooperativisme, el Prat de Llobregat ha organitzat la Festa del Cooperativisme, que arriba ja a la seva tercera edició. Dos dies abans, es donava el tret de sortida a la celebració amb el Fòrum de l'Economia Cooperativa i Social. El Prat de Llobregat ha estat designat per la Direcció General d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses de la Generalitat com a Territori d'Excel·lència d'Economia Cooperativa. És per això, que l'edició de la festa d'aquest any adquireix més importància. Les cooperatives es vinculen a federacions en funció de la branca a la que pertanyin, i aquestes federacions s'agrupen en la Confederació de Cooperatives de Catalunya. El moviment cooperatiu es troba en tots els sectors econòmics, fins i tot en el sector social. Un exemple n'és Mescladís, un projecte social basat en la integració i la inserció laboral a través de la cuina. La Festa del Cooperativisme també ha servit per donar a conèixer la feina feta en centres artístics i culturals d'El Prat. A més dels diferents estands, la festa també ha comptat amb altres activitats com cinema, jocs infantils o una paellada popular.