Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Cultura Altres Noticies

Altres Noticies

Les obres del Casal de Cultura de Collbató començaran en unes sis setmanes

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02473.121El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha visitat Collbató acompanyat de l’alcaldessa del municipi Josefina Martínez per conèixer de primera mà diferents projectes que Collbató té en marxa gràcies al suport de la Diputació. Un dels espais que ha pogut visitar i que ja ha finalitzat les seves obres és el Centre d'Interpretació del Molí de l'Oli, un espai que pretén difondre la història i la tradició oliera de Collbató. Un altre projecte que Collbató té ja en la primera fase de licitació és el Casal de Cultura on hi ha prevista la construcció de la futura biblioteca municipal. Aquest projecte es farà amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. L'alcaldessa preveu que les obres puguin començar en unes 6 setmanes.

La Gòtica del Palau de Requesens de Molins llesta per acollir actes culturals i socials

Correu electrònic Imprimeix PDF

frame_02455.619Després de més de dos anys treballant en l'adequació i la restauració del Palau de Requesens, Molins de Rei disposa ja de la Sala Gòtica, un nou espai de trobada. Un procés que va començar amb un estudi arqueològic exhaustiu de tot l'edifici del palau i que va marcar les pautes per a que, seguidament, es donés pas a les obres de restauració. Aquest és l'aspecte final de la Sala Gòtica després de les obres de remodelació. Una sala que completarà l'oferta dels espais públics que té la localitat. La utilització principal serà oferir serveis de petit auditori o sala d'actes noble. L'alcalde de Molins, Ivan Arcas, ha destacat que l'ajuntament aposta per l'adequació dels edificis antics de valor artístic que hi ha al municipi per a què puguin donar un servei als ciutadans. Les obres han estat finançades amb fons estatals i aportacions municipals. Un pressupost que en total puja als 475.000 euros.

Veure video

En marxa la 25ª edició del curset d'ensenyament de sardanes a Sant Just

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02428.2290Com cada any, i des de ja en fa 25, l'Agrupació Sardanista de Sant Just ha endegat el curs d'ensenyament de sardanes. Aquest dissabte es va fer la primera sessió de les vuit amb les que compta el curset. Una inauguració amb una visita sorpresa: l'alcalde del municipi, Josep Perpinyà. Les classes seran cada dissabte fins el proper cinc de març al Centre Cívic Joan Maragall a dos quarts de set. El curs està obert a qualsevol persona major de 6 anys que vulgui aprendre a ballar sardanes, ja sigui per començar des de 0, com per millorar-ne el nivell. El curset és gratuït i aquest any compta amb una vintena de participants. Els alumnes al curs tindran    deu monitors que s'encarregaran d'ensenyar les tècniques de la dansa catalana. Molts dels ex alumnes repeteixen l'experiència per ampliar els coneixements. L'Agrupació Sardanista de Sant Just està d'aniversari aquest 2011. Al llarg d'aquests mesos que hi ha per endavant l'associació celebrarà l'efemèride amb diversos actes commemoratius.

Drama, comèdia i thriller. Cinema per tothom aquest cap de setmana

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02402.254I després d'una tarda de rebaixes, crispetes i cinema. Aquest cap de setmana arriba a les nostres sales 'También la lluvia'. Els seus protagonistes, Costa, un escèptic productor de cinema, i Sebastián, un jove i idealista realitzador, que comparteixen un projecte cinematogràfic a Bolívia que preten recrear l'arribada dels espanyols a Amèrica. El rodatge però els portarà a algunes situacions que els faran dubtar, fins i tot, de les seves pròpies conviccions. 'También la lluvia', d'Icíar Bollaín, és candidata espanyola als Òscar. Luis Tosar i Gael García Bernal tornen al cinema amb aquest drama social. En un altre gènere, el de la comèdia, aterra a la gran pantalla 'No controles', del cineasta basc Borja Cobeaga. Els joves Unax Ugalde, Alexandra Jiménez i Miguel Ángel Muñoz interpreten els protagonistes d'aquesta comèdia romàntica. Durant la Nit de Cap d'Any més nevada des de fa tres dècades i en què els aeroports han cancel•lat tots els vols, Sergio tindrà l'última oportunitat de recuperar a Bea, la seva ex nòvia que està a punt de marxar a treballar a Alemanya. Des dels Estats Units arriba 'The Way Back', l'última pel•lícula de Peter Weir. El film, basat en fets reals i narra la fugida de set presoners d'un camp de concentració soviètic l'any 1940. Malgrat les adverses condicions meteorològiques i els pocs recursos de que disposen, les ànsies de llibertat els portaran a emprendre un dur i transformador viatge. Finalment, també arriba als cinemes l'últim treball de l'oscaritzat Paul Haggis, 'The Next Three Days', un 'remake' del thriller francés 'Pour Elle'. Russel Crowe, Elizabeth Banks i Liam Neeson protagonitzen aquest thriller dramàtic en què la felicitat d'un matrimoni corrent es veu truncada per la condemna de la dona a 20 anys de presó per un presumpte assassinat.

Cèntric, referent de les activitats culturals del Prat

Correu electrònic Imprimeix PDF
Centri_pratEl Prat de Llobregat obre les portes del Cèntric, un nou espai cultural de referència de la ciutat.La nova biblioteca ocupa la major part de l'equipament. Ha estat creada amb la intenció de desenvolpar un nou concepte, basat en unes instal.lacions més dinàmiques obertes i participatives integrant la funció de biblioteca clàssica i centre cívic en una mateixa sala. Un espai multidisciplinar amb més de 3.000 metres quadrats i capacitat per a més de 400 persones. -La Biblioteca rep el nom de l'anterior alcalde de El Prat, Antonio Martín Sánchez. El Cèntric, a més, inclou un l'Arxiu Municipal; un auditori; una sala d'exposicions; sales d'estudi, i altres serveis. Amb aquest nou espai ja formen part de la xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona 202 centres. El Cèntric pretén transformar, dinamitzar i revitalitzar la vida sociocultural de la ciutat. L'ajuntament calcula que passaran pel Cèntric unes 2 MIL persones al dia. Aquest espai cultural ha suposat una inversió de gairebé 25 milions d'euros

Pàgina 1 de 3