Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Societat

Societat

Esplugues treballa per crear un Projecte educatiu de Ciutat

frame_02476.160La Baronda ha estat l'escenari on l'ajuntament d'Esplugues ha presentat el Projecte educatiu de Ciutat, el PEC. Una eina participativa i estratègica que es fonamenta en un concepte ampli de l'educació. Una educació que va més enllà del marc escolar i formatiu i on tota la ciutat, institucions, famílies o entitats, participen activament. A la presentació del PEC s'ha fet una anàlisi de la situació educativa d'Esplugues. A través de tallers els participants han pogut expressar les seves opinions i fer suggeriments per tal de tenir una primera visió de quines necessitats educatives té el municipi. Aquest acte ha suposat la tercera fase de tot el pla, i és què el projecte educatiu de la ciutat d'esplugues estarà acabat definitivament al Març

El millor pastisser del món, a Viladecans

frame_02478.310Nou llargues hores va trigar l’equip espanyol, format per dos catalans i un granadí, en esculpir a la vista del públic i els jutges un vagó de tren de xocolata, una brúixola de sucre i un indi de gel. Amb aquesta personal recreació de la novel·la "La volta al món en vuitanta dies", de Jules Vernes, els pastissers Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Julián Álvarez es van imposar a la Copa del Món de Pastisseria celebrada a Lió en el marc del Saló Internacional de la Restauració. Nou llargues hores va trigar l’equip espanyol, format per dos catalans i un granadí, en esculpir a la vista del públic i els jutges un vagó de tren de xocolata, una brúixola de sucre i un indi de gel. Amb aquesta personal recreació de la novel•la "La volta al món en vuitanta dies", de Jules Vernes, els pastissers Jordi Bordas, Josep Maria Rodríguez i Julián Álvarez es van imposar a la Copa del Món de Pastisseria celebrada a Lió en el marc del Saló Internacional de la Restauració.Un dels membres del trio guanyador, Jordi Bordas, que és de Viladecans i treballa a la Pastisseria Santacreu, afirma que tot i que guanyar ha estat una sorpresa, en el concurs ja intuïen que podien aconseguir un bon resultat. Bordas assegura que en realitat “hi ha entre 20 i 40 persones darrera d’aquest projecte”. El pastisser de Viladecans, que tot just acabava d’aterrar de Lió, va rebre la visita i felicitació de l’alcalde de la localitat, Carles Ruiz. Espanya es va imposar al certamen amb un total de 5.678 punts, 200 més que els seus rivals directes, Itàlia i Bèlgica, que van quedar en la segona i tercera posició, respectivament.

Sant Just impulsa un projecte per formar les dones a Gàmbia

frame_02479.598Gàmbia és un dels països de l'Àfrica on més incidència té el fenomen de la immigració. Aquesta és una de les causes per la qual les dones han hagut d'adquirir el rol de responsables úniques de les famílies i de tirar endavant la comunitat en general. És per això que l'associació Solidança, juntament amb Sant Just Solidari, ha endegat un projecte a la ciutat de Tujereng que pretén treballar l'alfabetització i la formació de les dones. Les dues entitats fa poc més d'un any que treballen juntes en aquest projecte comú, que encara es troba en una fase inicial. Una formació que es basa, sobretot, en ensenyar costura i altres tècniques tèxtils. Casals ha remarcat que l'accés de la dona a la cultura i a l'educació és fonamental per poder superar la situació actual. Fins ara, un grup d'una vintena de dones són el nucli de treball. Més endavant, hauran de ser elles mateixes les que s'encarreguin de formar les futures dones que s'incorporin als tallers.

La carxofa del Baix Llobregat en perill per les glaçades

frame_02470.55Els pagesos del Baix Llobregat, i principalment els que conreen la carxofa distintiva de la comarca, temen que les intenses gelades dels últims dies puguin haver fulminat la collita d’aquesta verdura. La carxofa té molta aigua a la seva composició i en cas d’un fred extrem, el líquid es glaça, es dilata i trenca el teixit cel·lular destruint la collita. Albert Bou ha reconegut que fins d’aquí a un parell de dies no es podran realitzar els anàlisi pertinents per comprovar les conseqüències de la baixada de les temperatures, però que ja es preveuen que els resultats hauran estat molt negatius.

Ángeles Fernández, afortunada amb el taló de 6.000 euros per anar de compres a Sant Feliu

frame_02453.690S'imaginen poder gastar 6.000 euros en un sol matí anant de compres? Doncs això és el que ha fet l'Àngeles Fernández, una santfeliuenca afortunada amb el premi de 6.000 euros de la campanya nadalenca de promoció del comerç local. L'Àngeles, com molta altra gent que concursava, va comprar durant el Nadal als comerços associats de Sant Feliu i, justament, la consumició que va fer a la Granja Snoopy li va valdre la butlleta guanyadora. Amb el taló ja a les seves mans, la guanyadora ha comprat a diferents establiments. El premi ha estat una gran sorpresa per l'Àngeles, que en un primer moment no s'ho acabava de creure. I una gran ajuda per fer front a la costa de gener. L'atorgació d'aquest premi és una de les cares més amables que es desprenen de fer política econòmica des de l'ajuntament. Les bases del concurs estableixen que el guanyador ha de comprar a un mínim de dues botigues de cada associació de comerciants amb un import màxim de 500 euros per establiment.

Veure Video

Pàgina 1 de 13