Fira_de_la_candelera_2010

E-Digital - Diari digital del Baix Llobregat-Noticies del Baix

 
dilluns
31
gener 2011

Darrera Actualizacio01:42:34 AM GMT

A la portada
Ets aqui: Politíca

Politica

Sant Feliu contra la pujada del rebut de la llum

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02474.292Després de la pujada de les tarifes elèctriques que han patit tots els ciutadans aquest gener són molts els municipis que s'estan posicionant en contra i Sant Feliu de Llobregat no ha estat menys. En el darrer ple municipal l'Associació de veïns Falguera va presentar una moció demanant al consistori que insti al govern de l'estat espanyol a obrir vies de treball i consens sobre el model elèctric actual.  Tot i que la moció va ser aprovada per la unanimitat dels grups polítics no es van posar d'acord sobre qui eren els culpables de la pujada elèctrica. El Partit Popular però, senyalava un altre culpable. Des d'Esquerra apunten que la gestió de les companyies elèctriques no és l'adequada tenint en compte que donen un servei públic. Des de Iniciativa per Catalunya Verds també consideren que el problema de les tarifes elèctriques no ve d'ara, però que l'actual president de l'estat espanyol no ha sabut actuar al respecte. Convergència i Unió coincideix amb iniciativa en que el partit socialista no està prenent mesures al respecte. Tot i les discrepàncies de fons la moció va ser aprovada i l'ajuntament de Sant Feliu rebutja doncs, la pujada de gairebé un 10% que s'ha fet aquest gener en el rebut de la llum.

Esplugues contra la pujada de la llum

Correu electrònic Imprimeix PDF
Un altre dels punts que ha originat un debat intens ha estat la moció presentada pel Partit Socialista en relació al mercat i la pujada de les tarifes elèctriques. Tots els partits han estat d'acord en l'argument de fons de la moció, però no en la forma en com s'ha portat a terme. El Partit Popular ha estat l'única formació que ha votat en contra. 

frame_02449.29Els socialistes consideren desmesurats els augments que han patit les tarifes elèctriques, però afirmen que aquesta pujada de preus és conseqüència de les polítiques aplicades durant el mandat de José Maria Aznar. Una afirmació i una manera de presentar la moció que ha molestat la resta de formacions municipals. Des de Convergència han qualificat la manera de fer-ho de "menyspreu mental". Per la seva part, el Partit Popular, no ha parlat del Partit Popular però si de les polítiques que va realitzar en el seu moment Felipe González. Ara però, el PP considera que el govern actual no sap trobar una solució. Des de Iniciativa per Catalunya Verds consideren que la pujada de la llum és un crim, tot i això no estaven d'acord amb el rerefons han afirmat electoralista que transmetia la moció del PSC. El portaveu d'Esquerra Republicana tampoc estava d'acord amb el rerefons de la moció. També ha considerat que aquesta reivindicació, engegada per la confederació d'associacions de veïns del Baix Llobregat, no l'hauria d'haver presentat el PSC sinó el conjunt del consistori. La moció va ser aprovada i el consistori rebutja doncs, la pujada de gairebé un 10% que s'ha fet aquest gener en el rebut de la llum.

Veure video

Paz: "A Molins de Rei hi ha voluntat d'un canvi i nosaltres el volem liderar"

Correu electrònic Imprimeix PDF

frame_02451.544El grup municipal socialista de Molins de Rei ha fet balanç d'aquesta legislatura. Una legislatura a la qual li queden poc mesos de vigència, ja que les eleccions del 22 de maig estan a la volta de la cantonada.  El portaveu socialista al consistori, Xavier Paz, ha valorat la tasca feta del partit en aquests tres anys i mig "d'oposició vigilant" i ha ressaltat l'aportació que han fet els socialistes a l'hora de negociar i acordar temes municipals amb l'equip de govern. Paz també ha lamentat l'actitud negativa del govern en aquest mandat davant les propostes presentades pels socialistes. Un equip de govern que tot i rebutjar inicialment algunes de les proposicions dels socialistes finalment les han acabat tirant endavant. La transparència en els comptes públics i la informació clara al ciutadà són objectius prioritaris del Partit Socialista. Xavier Paz ho ha dit en referència a les presumptes irregularitats en la gestió dels comptes de l'ajuntament i en els incompliments pel que fa a la contractació pública. Per portar a la pràctica aquests objectius el Partit Socialista de Molins de Rei es postula com la formació que aposta pel canvi. Un projecte de canvi polític, social i econòmic que tindrà el veredicte dels ciutadans el proper 22 de maig a les urnes.

Veure video

L'Ajuntament d'Esplugues no aprova la moció de rebuig a la sentència sobre l'immersió lingüística

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02446.107En darrer ple municipal d'Esplugues el grup municipal d'Esquerra Republicana ha presentat una moció de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem contra la immersió lingüística a l’escola. El portaveu d'Esquerra, Jordi Figueras, explicava que el nou model podrà comportar problemes en un futur i que els grups que han votat en contra, el Partit Socialista i el Partit Popular, s'estan refermant en les seves posicions més espanyolistes.  Per la seva banda el portaveu del Partit Socialista, Enric Giner, ha explicat que tot i estar en contra de la sentència del Tribunal Suprem, no estaven d'acord amb tots els preàmbuls de la moció d'esquerra. Des del Partit Popular han apuntat que no és una qüestió de partit i que ells respecten la decisió judicial que ha pres el tribunal. Des de Convergència i Unió, tot i votar a favor de la moció, han considerat que l'ajuntament hauria d'haver fet una declaració conjunta davant una qüestió tan important. Tot i el vot a favor també de Iniciativa per Catalunya Verds la moció no es va aprovar pels vots en contra del Partit Socialista i el Partit Popular.

Esparreguera presenta les inversions al municipi

Correu electrònic Imprimeix PDF
frame_02445.1587El president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué, ha continuat la visita pel Baix Llobregat i la següent parada ha estat Esparreguera, on ha presentat l'estat en el qual es troben les inversions que s'han fet al municipi en els darrers quatre anys. Fogué ha estat acompanyat de l'alcaldessa d'Esparreguera, Francesca Fosalba. Entre aquestes inversions destaquen la nova biblioteca, la rehabilitació de l'escola bressol Cucuruga, l'escola de música i la instal·lació de semàfors a la carretera B-231. Fogué ha dit que les inversions al municipi adquireixen encara més rellevància si es té en compte el context de crisi econòmica que està sacsejant la societat. El president de la diputació també ha fet referència a les declaracions recents de l'ex president del govern espanyol José Maria Aznar on qüestionava l'estat de les autonomies. L'alcaldessa d'Esparreguera ha agraït el suport de la corporació provincial i ha volgut deixar clar l'esforç que ha fet l'ajuntament per tirar endavant les inversions. Durant aquest darrer mandat la Diputació ha aportat més d'1.300.000 euros per a equipaments i infraestructures al municipi.

Pàgina 1 de 13